Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila protiv Mačve

FK Crvena zvezda
Crvena zvezda pobedila je Mačvu 1:0 (0:0) u zaostalom meču osmine finala Kupa Srbije i plasirala se u četvrtfinale. Pobednosni pogodak postigao je Ričmond Boaći u 66. minutu.  

 

Crvena zvezda – Mačva 1:0 (0:0)

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 3.650

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Strelci: Boaći u 66. minutu.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Degenek, Babić, Gajić, Kanjas, Vulić, La Para (od 60. Vukanović), Nikolić (od 60. Marin), Simić (od 80. Jevtović), Boaći.

Rezerve: Vasiljević, Pankov, Ivanić, Marin, Milunović, Jevtović, Vukanović.

Mačva: Puletić, Pejović ,Mijailović, Jevtić, Dukić, Jovanović, Božić (od 78. Čermelj), Ilić (od 76. Stevanović), Vujasin, Marković, Ašćerić (od 90. Knežević).

Rezerve: Savić, Trimanović, Knežević, Kovačević, Stevanović, Dželebdžić, Čermelj.

Žuti kartoni: Babić, (Crvena zvezda), Ilić, Pejović (Mačva).

Bez nekoliko reprezentativaca, koji su se kasnije priključili ekipi, nedovoljno oporavljenih Matea Garsije i Milana Pavkova, trener našeg tima Vladan Milojević izveo je dosta jak sastav, a šansu ukazao prvi put ove sezone Veljku Nikoliću, 20-godišnjem vezisti koji je igrao prošle sezone u Grafičaru. Inspirisan zbog debija, Nikolić je već u 3. minutu pokazao o kakvom se potencijalu radi. Sjajno je uposlio kapitena na ovom meču Marka Gobeljića koji je sproveo loptu u prazan prostor ali je udarac Boaćija iz teške situacije odbranio golman Puletić.

Crveno-beli su očekivano kontrolisali meč od starta, pokušavajući da probiju dvojni blok gostiju iz Šapca i uglavnom igrajući na polovini protivnika. Dobro su sarađivali Gajić i Simić po levoj strani, međutim nedostajao je bolji završni pas. Svi pokušaji, a bilo ih je desetak, prilično lako su uspevali da amortizuju defanzivci Mačve. Da se “bunker” najbolje ruši šutevima sa distance, kolegama je pokazao Hoze Kanjas čiji je dobar udarac sa 20 metara Puletić skrenuo u korner. Golman Mačve imao je čak osam odbrana u prvom delu, a sva tri izlazio je kao pobednik u duelu sa Milošem Vulićem. Prvi slobodni udarac sa 25 metara, vezista Zvezde je izveo prilično dobro, ali je Puletić uspeo da prebaci preko prečke u 20. minutu. Isti akteri na sceni su bili osam minuta kasnije, samo što je sa 20 metara Vulić loptu poslao pravo u njegovo naručje. Na kraju Vulićevu bombu sa 20 metara čuvar mreže gostiju u 37. minutu bravurom uspeo da izbije u korner. Naš tim izveo je čak 12 kornera u prvom delu, što dovoljno govori o inicijativi, međutim, nijedan od njih nije bio dovoljno dobar da bi se promenio rezultat.

Mogli su do tada nedovoljno zapaženi Ričmond Boaći i Van La Para da promene rezultat, ali centrašut Holanđanina i jednu od retkih loših procena Puletića, napadač iz Gane nije realizovao u 42. minutu. Mačva je u tri navrata uspevala da prenese težište igre na polovinu crveno-belih i sem dobre intervencije Popovića pred Ilićem nisu uspeli ništa više da urade.

Slika na terenu nije se menjala u nastavku, fudbaleri našeg tima nastavili su da dominiraju ali ne i da pojačaju ritam igre. Degenek je nastavio pokušaje sa distance, ali je njegov udarac sa 27 metara završio pored gola. Prvi udarac ka golu Popovića, fudbaleri Mačve uputili su 56. minutu. Vujasinov veoma dobar udarac sa 20 metara iskosa Popović je bravurozno izbacio u korner. Samo minut kasnije dosuđen je penal za Crvenu zvezdu. Kanjas je brzo izveo prekid, Nikolić je želeo da uposli Boaćija, ali je kapiten Mačve Pejović igrao rukom. Sa 11 metara Boaći je loptu poslao pored gola! Trener našeg kluba Vladan Milojević na teren je poslao Marka Marina i Aleksu Vukanovića, a promašeni penal i verbalna provokacija Puletića posle toga naljutili su našeg golgetera. Jednu ne baš idelanu loptu Gajića, Boaći je odlično primio u šesnaestercu, nanizao dvojicu protivničkih igrača i sa osam metara matirao Puletića u 66. minutu za vođstvo od 1:0.

Kad su skinuli rezultatsko breme, naši igrači su pojačali pritisak kako bi na vreme rešpila sve dileme oko pobednika. Marin je na njegov softisticiran način prošao po levom strani, ušao u šesnaesterac ali je njegov udarac bio za malo neprecizan. Golman Popović je imao malo posla ali ga je obavio bez greške. Ispravio je i Degenekovu grešku u 70. minutu kad je pravovremenim istrčavanjem uspeo da skrati ugao i odbrani udarac Ašćerića. Kako su minuti prolazili, naši igrači čuvali su loptu i rutinski priveli meč kraju. Mogao je posle kiksa Dukića kapiten Gobeljić da donese ubedljiviju pobedu u 87. minutu ali je slabo šutirao pored gola iz izgledne pozicije.

Crvena zvezda se tako u četvrtfinalu kupa Srbije priključila Inđiji, Čukaričkom, Radničkom iz Niša, Radniku, Vojvodini i Mladosti iz Lučana.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama