Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда славила против Мачве

ФК Црвена звезда
Црвена звезда победила је Мачву 1:0 (0:0) у заосталом мечу осмине финала Купа Србије и пласирала се у четвртфинале. Победносни погодак постигао је Ричмонд Боаћи у 66. минуту.  

 

Црвена звезда – Мачва 1:0 (0:0)

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 3.650

Судија: Данило Грујић (Ниш)

Стрелци: Боаћи у 66. минуту.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Дегенек, Бабић, Гајић, Кањас, Вулић, Ла Пара (од 60. Вукановић), Николић (од 60. Марин), Симић (од 80. Јевтовић), Боаћи.

Резерве: Васиљевић, Панков, Иванић, Марин, Милуновић, Јевтовић, Вукановић.

Мачва: Пулетић, Пејовић ,Мијаиловић, Јевтић, Дукић, Јовановић, Божић (од 78. Чермељ), Илић (од 76. Стевановић), Вујасин, Марковић, Ашћерић (од 90. Кнежевић).

Резерве: Савић, Тримановић, Кнежевић, Ковачевић, Стевановић, Џелебџић, Чермељ.

Жути картони: Бабић, (Црвена звезда), Илић, Пејовић (Мачва).

Без неколико репрезентативаца, који су се касније прикључили екипи, недовољно опорављених Матеа Гарсије и Милана Павкова, тренер нашег тима Владан Милојевић извео је доста јак састав, а шансу указао први пут ове сезоне Вељку Николићу, 20-годишњем везисти који је играо прошле сезоне у Графичару. Инспирисан због дебија, Николић је већ у 3. минуту показао о каквом се потенцијалу ради. Сјајно је упослио капитена на овом мечу Марка Гобељића који је спровео лопту у празан простор али је ударац Боаћија из тешке ситуације одбранио голман Пулетић.

Црвено-бели су очекивано контролисали меч од старта, покушавајући да пробију двојни блок гостију из Шапца и углавном играјући на половини противника. Добро су сарађивали Гајић и Симић по левој страни, међутим недостајао је бољи завршни пас. Сви покушаји, а било их је десетак, прилично лако су успевали да амортизују дефанзивци Мачве. Да се “бункер” најбоље руши шутевима са дистанце, колегама је показао Хозе Кањас чији је добар ударац са 20 метара Пулетић скренуо у корнер. Голман Мачве имао је чак осам одбрана у првом делу, а сва три излазио је као победник у дуелу са Милошем Вулићем. Први слободни ударац са 25 метара, везиста Звезде је извео прилично добро, али је Пулетић успео да пребаци преко пречке у 20. минуту. Исти актери на сцени су били осам минута касније, само што је са 20 метара Вулић лопту послао право у његово наручје. На крају Вулићеву бомбу са 20 метара чувар мреже гостију у 37. минуту бравуром успео да избије у корнер. Наш тим извео је чак 12 корнера у првом делу, што довољно говори о иницијативи, међутим, ниједан од њих није био довољно добар да би се променио резултат.

Могли су до тада недовољно запажени Ричмонд Боаћи и Ван Ла Пара да промене резултат, али центрашут Холанђанина и једну од ретких лоших процена Пулетића, нападач из Гане није реализовао у 42. минуту. Мачва је у три наврата успевала да пренесе тежиште игре на половину црвено-белих и сем добре интервенције Поповића пред Илићем нису успели ништа више да ураде.

Слика на терену није се мењала у наставку, фудбалери нашег тима наставили су да доминирају али не и да појачају ритам игре. Дегенек је наставио покушаје са дистанце, али је његов ударац са 27 метара завршио поред гола. Први ударац ка голу Поповића, фудбалери Мачве упутили су 56. минуту. Вујасинов веома добар ударац са 20 метара искоса Поповић је бравурозно избацио у корнер. Само минут касније досуђен је пенал за Црвену звезду. Кањас је брзо извео прекид, Николић је желео да упосли Боаћија, али је капитен Мачве Пејовић играо руком. Са 11 метара Боаћи је лопту послао поред гола! Тренер нашег клуба Владан Милојевић на терен је послао Марка Марина и Алексу Вукановића, а промашени пенал и вербална провокација Пулетића после тога наљутили су нашег голгетера. Једну не баш иделану лопту Гајића, Боаћи је одлично примио у шеснаестерцу, нанизао двојицу противничких играча и са осам метара матирао Пулетића у 66. минуту за вођство од 1:0.

Кад су скинули резултатско бреме, наши играчи су појачали притисак како би на време решпила све дилеме око победника. Марин је на његов софтистициран начин прошао по левом страни, ушао у шеснаестерац али је његов ударац био за мало непрецизан. Голман Поповић је имао мало посла али га је обавио без грешке. Исправио је и Дегенекову грешку у 70. минуту кад је правовременим истрчавањем успео да скрати угао и одбрани ударац Ашћерића. Како су минути пролазили, наши играчи чували су лопту и рутински привели меч крају. Могао је после кикса Дукића капитен Гобељић да донесе убедљивију победу у 87. минуту али је слабо шутирао поред гола из изгледне позиције.

Црвена звезда се тако у четвртфиналу купа Србије прикључила Инђији, Чукаричком, Радничком из Ниша, Раднику, Војводини и Младости из Лучана.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама