Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda u Berlinu bez Gista i Perperoglua

U utorak, 19. novembra, od 20 časova košarkaši Crvene zvezde gostovaće u Berlinu ekipi Albe. Biće ovo utakmica u okviru 9. kola Evrolige, a u timu crveno-belih neće biti Džejmsa Gista i Stratosa Perperoglua. dok se za ovog drugog zna da je povređen, situacija sa Gistom je izazvala pometnju na društvenim mrežama obzirom da su se pojavile oprečne informacije. Vreme koje je pred nama pokazaće šta je od toga tačno, a šta ne. Inače, pred ovaj duel u tim se vratio derik Braun, a na mesto Gista uskočio je Nikola Jovanović.

Pred meč sa Albom izjavu je dao trener Andrija Gavrilović.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa ASVEL-om i produžetka i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije. Ponovo smo u situaciji da imamo jako malo vremena, uz to dodatno i putovanje u Nemačku, kako bi spremni dočekali utakmicu sa ekipom albe. Naša je obaveza, bez obzira na već dve odigrane utakmice u petak i nedelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ga dobijemo, tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra ALBA, i u dobrom rasoloženju čekaju ovaj meč jer su pobedili Panatianikos u Atini. Ipak naš cilj se zna”.

Igrač Ognjen Dobrić izno je svoje mišljenje pred ovaj duel.

“Očekuje nas izuzetno težak ispit i duel sa nemačkom ekipom koja igra brzo sa puno šuteva i košarku na veliki broj poena. Moramo da odigramo čvrsto u odbrani, kontrolišemo ritam i ne dozvolimo im da igraju i nametnu svoj tempo. Sa druge strane, zaista nemamo puno vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu posle dve fizički vrlo zahtevne utakmice tokom vikenda. Naš cilj pred svaku utakmicu se zna”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama