Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда у Берлину без Гиста и Перпероглуа

У уторак, 19. новембра, од 20 часова кошаркаши Црвене звезде гостоваће у Берлину екипи Албе. Биће ово утакмица у оквиру 9. кола Евролиге, а у тиму црвено-белих неће бити Џејмса Гиста и Стратоса Перпероглуа. док се за овог другог зна да је повређен, ситуација са Гистом је изазвала пометњу на друштвеним мрежама обзиром да су се појавиле опречне информације. Време које је пред нама показаће шта је од тога тачно, а шта не. Иначе, пред овај дуел у тим се вратио дерик Браун, а на место Гиста ускочио је Никола Јовановић.

Пред меч са Албом изјаву је дао тренер Андрија Гавриловић.

“Очекује нас још једна тешка утакмица за чију припрему немамо превише времена. Иза нас су два меча у којима смо били у игри свих 40 минута и имали шансу да их добијемо, али и велика потрошња након продужетка са АСВЕЛ-ом и продужетка и дербија који сам по себи носи додатни утрошак енергије. Поново смо у ситуацији да имамо јако мало времена, уз то додатно и путовање у Немачку, како би спремни дочекали утакмицу са екипом албе. Наша је обавеза, без обзира на већ две одигране утакмице у петак и недељу, да у сваки меч улазимо са жељом и намером да га добијемо, тако је и пред утакмицу Берлину. Знамо како игра АЛБА, и у добром расоложењу чекају овај меч јер су победили Панатианикос у Атини. Ипак наш циљ се зна”.

Играч Огњен Добрић изно је своје мишљење пред овај дуел.

“Очекује нас изузетно тежак испит и дуел са немачком екипом која игра брзо са пуно шутева и кошарку на велики број поена. Морамо да одиграмо чврсто у одбрани, контролишемо ритам и не дозволимо им да играју и наметну свој темпо. Са друге стране, заиста немамо пуно времена да се одморимо и спремимо за ову утакмицу после две физички врло захтевне утакмице током викенда. Наш циљ пред сваку утакмицу се зна”.

Скочи на траку са алаткама