Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda opet ubedljiva protiv Celja

SKHL Crvena zvezda

Danas su hokejaši Crvene zvezde odigrali svoj drugi meč protiv ekipe Celja. Nakon što su u jučerašnjem duelu slavili ubedljivo 11:2, danas su crveno-beli oklopnici slavili rezultatom. Ključna je bila druga trećina u kojoj su crveno-beli dodali gas i postigli četri pogotka.

SKHL Crvena zvezda – HK True Celje 7:2 (0:0, 4:0, 3:2)

Borbena, ali neefikasna prva trećina. Celje je igralo mnogo angažovanije nego juče, a činilo se da su Zvezdini hokejaši ušli u meč sa parolom “kako ćemo – lako ćemo”. Od 6. do 8. minuta Celje je imalo igrača više na ledu (isključen Ristić) i propustili su dve lepe prilike da dođu u vodstvo. Takođe, nešto kasnije, u kontranapadu gostiju dva igrača su izašla pred Rankovića, ali je mreža Zvezdinog golmana ostala netaknuta. Crveno-beli su pokušavali da učine nešto više pred golom gostiju, ali nisu uspeli ništa više osim što su stvorili nekoliko prilika.

Crvena zvezda – Celje

Dugi period nije doneo ništa novo na samom početku. Zvezda se odbranila sa igračem manje na ledu, a onda je u 24. minuti Evgenij Kasistski (asistencija Čegrintsev – Brkušanin) odličnim udarcem smestio pak u mrežu gostiju za 1:0. Već u 26. minuti videli smo odlične kratke pasove Mašića i Anića, a pak je na kraju došao do Dušana Jankovića koji ga je samo poslao u praznu mrežu za 2:0. Na sledeći gol čekalo se do 34. minute, a strelac za 3:0 bio je Mihal Daniel (asistencija Brkušanin – Novaković). Još jedan lep gol crveno-belih videli smo u 38. minuti kada je Vasilije Anđelković, na asistenciju Španjević-Popović, odličnim udarcem postiga pogodak za 4:0.

Nepune dve minute bile su potrebne Zvezdinim hokejašima da u poslednjoj trećini postignu pogodak. Odličnan gol Uglješe Novakovića (asistencija Brkušanin – Podunavac) za 5:0. U 44. minuti Celje koristi igrača više na ledu i preko Nemečeka smanjuje na 5:1. Ipak, samo minut kasnije odlična akcija Zvezdinih hokejaša koju, na asistenciju Vuković – Tarakan, završava Aleksa Gvozdenović za 6:1. A onda još jedna lepa akcija crveno-belih. Ovaj put egzekutor je bio Vjačeslav Čegrintsev (asistencija Daniel – Brkušanin) za 7:1. Celje na 7 minuta pred kraj meča postiže svoj drugi pogodak, a strelac za 7:2 bio je Kastelic što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Sledeće utakmice seniora trebale bi da budu 23. i 24. novembra u Zagrebu, protiv ekipe Mladosti.

Crvena zvezda: Ranković, Mitić, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Gvozdenović, Janković, Kasitski, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Ristić, Španjević, Tarakan, Vuković, Cvik.

Celje: Gajšek, Vasić, Čurčić, J.Flajs, Ž.Flajs, Grošelj, F.Jeram, U.Jeram, Kastelic, Klavžar, Kolar, Kukuvič, Nemeček, Ogrizek, Srebot, Voh, Zupanc.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama