Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда опет убедљива против Цеља

СКХЛ Црвена звезда

Данас су хокејаши Црвене звезде одиграли свој други меч против екипе Цеља. Након што су у јучерашњем дуелу славили убедљиво 11:2, данас су црвено-бели оклопници славили резултатом. Кључна је била друга трећина у којој су црвено-бели додали гас и постигли четри поготка.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Труе Цеље 7:2 (0:0, 4:0, 3:2)

Борбена, али неефикасна прва трећина. Цеље је играло много ангажованије него јуче, а чинило се да су Звездини хокејаши ушли у меч са паролом “како ћемо – лако ћемо”. Од 6. до 8. минута Цеље је имало играча више на леду (искључен Ристић) и пропустили су две лепе прилике да дођу у водство. Такође, нешто касније, у контранападу гостију два играча су изашла пред Ранковића, али је мрежа Звездиног голмана остала нетакнута. Црвено-бели су покушавали да учине нешто више пред голом гостију, али нису успели ништа више осим што су створили неколико прилика.

Црвена звезда – Цеље

Дуги период није донео ништа ново на самом почетку. Звезда се одбранила са играчем мање на леду, а онда је у 24. минути Евгениј Касистски (асистенција Чегринтсев – Бркушанин) одличним ударцем сместио пак у мрежу гостију за 1:0. Већ у 26. минути видели смо одличне кратке пасове Машића и Анића, а пак је на крају дошао до Душана Јанковића који га је само послао у празну мрежу за 2:0. На следећи гол чекало се до 34. минуте, а стрелац за 3:0 био је Михал Даниел (асистенција Бркушанин – Новаковић). Још један леп гол црвено-белих видели смо у 38. минути када је Василије Анђелковић, на асистенцију Шпањевић-Поповић, одличним ударцем постига погодак за 4:0.

Непуне две минуте биле су потребне Звездиним хокејашима да у последњој трећини постигну погодак. Одличнан гол Угљеше Новаковића (асистенција Бркушанин – Подунавац) за 5:0. У 44. минути Цеље користи играча више на леду и преко Немечека смањује на 5:1. Ипак, само минут касније одлична акција Звездиних хокејаша коју, на асистенцију Вуковић – Таракан, завршава Алекса Гвозденовић за 6:1. А онда још једна лепа акција црвено-белих. Овај пут егзекутор је био Вјачеслав Чегринтсев (асистенција Даниел – Бркушанин) за 7:1. Цеље на 7 минута пред крај меча постиже свој други погодак, а стрелац за 7:2 био је Кастелиц што је био и коначан резултат овог сусрета.

Следеће утакмице сениора требале би да буду 23. и 24. новембра у Загребу, против екипе Младости.

Црвена звезда: Ранковић, Митић, Анић, Анђелковић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Гвозденовић, Јанковић, Каситски, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Ристић, Шпањевић, Таракан, Вуковић, Цвик.

Цеље: Гајшек, Васић, Чурчић, Ј.Флајс, Ж.Флајс, Грошељ, Ф.Јерам, У.Јерам, Кастелиц, Клавжар, Колар, Кукувич, Немечек, Огризек, Сребот, Вох, Зупанц.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама