Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда у вечитом дербију вида ране из Евролиге

Црвена звезда - Партизан

Кошаркаши Црвене звезде ће у недељу гостовати екипи вечитог ривала, Партизана, у оквиру 7. кола АБА лиге (20 часова).

Овај меч долази након болног пораза од екипе Асвела у Евролиги, па црвено-бели желе да излече  своје евролигашке ране у право тамо где је то најважније и најбоље – у вечитом дербију. Истина, времена за одмор нема пуно, па ће наши кошаркаши морати да се добро прегрупишу, акумулирају своју енергију и сконцентришу се на догађања на паркету “Штарк Арене”. Атмосфера ће бити све само не угодна и пријатељска, а сигурни смо да домаћи “навијачи” неће презати од њиховог вулгарног репертоара који некада нема везе са кошарком.

Тренер Андрија Гавриловић изјавио је пред овај меч следеће:

“Дерби је увек неизвесна утакмица тако је било, тако је и сада. Утакмица која у уводу има и чињеницу да имамо исти број победа и пораза, као и да ће бити специфична по томе што ћемо је одиграти у „Арени“. Имали смо тешку евролигашку утакмицу у петак која је решавана у продужетку, и имамо само један дан да се освежимо и припремимо за наредну утакмицу. Већ смо били у таквим ситуацијама и то није новитет за нас. Оно што свакако јесте предност нашег ривала је управо то да су свој меч одиграли у среду и да су имали два дана више за одмор и припрему ове утакмице. Међутим све то мора бити заборављено са наше стране када истчимо на терен у недељу увече и очекујем да будемо спремни”.

Играч, Дејан Давидовац, је такђе говорио пред овај вечити дерби.

“Нови дерби и нови изазов пред нама. Морамо брзо да остављамо претходне утакмице иза себе, и окренемо се наредним ривалима. Пред Партизан ћемо имати мало времена да се освежимо и опоравимо након велике потрошње против Асвела, један тренинг, али бићемо спремни.Партизан свакако јесте у предности јер је имао два дана више за одмор, али ово су утакмице у којима никада не можете да кажете ко ће изаћи као победник, на крају пресуђују већа жеља, енергија, једна лопта и неки детаљи”.

Одмах по завршетку утакмице у „Штарк Арени“ црвено-беле очекују одлазак на пут. Већ у понедељак у раним јутарњим часовима следи лет за Берлин (АЛБА 9.коло ЕЛ – уторак) а већ у четвртак у другом утакмици „дуплог програма“ и ново гостовање Жалгирису у Каунасу.

Скочи на траку са алаткама