Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Болан пораз Звезде у продужетку

Црвена звезда - Асвел

Кошаркаши Црвене звезде доживели су болан пораз од екипе Асвела и то после продужетка. Иако су током целе утакмице били у предности, црвено-бели су поклекли при самом крају меча када су дозволили гостима да изборе продужетке, а после и победу. Пораз који дефинитивно боли, посебно када се има у виду да смо могли много раније, током меча, да преломимо утакмицу и да је на крају мирно приведемо крају. Али са друге стране, није се могло очекивати да ћемо баш тако лагано прегазити екипу која је добила ЦСКА. Звезда има евидентне проблеме које мора што пре да решава, тако да је тешко очекивати добру игру у континуитету док ти проблеми трају.

Црвена звезда – Асвел 72:74(16:14, 20:18, 18:15, 11:18, 7:9)

Прва четвртина била је изузетно неефикасна на самом почетку. Очито да су и Звезда и Асвел ушли претерано нервозноу ову утакмицу, па је резултат 0:0 стајао на семафору све до 6:54 до краја четвртине, када је Берон погодио за 2 поена и донео Звезди водство. Прву осетнију предност (10:4) црвено-бели праве на 3:36 до краја четвртине када је Бранко Лазић погодио за 3 поена. Ипак, Асвел успева да изједначи на 12:12 кошевима Жан Шарла, али Звезда погоцима Давидовца и Гиста у последњој секунди овог периода долази до 16:14.

Други период почиње одлично за црвено-беле. Поново кошевима Гиста и давидовца Звезда подиже предност на 20:14, али са пет поена Едвин Џексон смањује на само поен предности за наш тим (20:19). Црвено-бели поново улазе у добру серију и до водства 29:21 долазе кошевима Гиста, Добрића, Давидовца и Лоренза Брауна. Највећу предност 36:26 Звезда има на 1:29 до краја овог периода, али опет следи пад у игри и до краја ове четвртине Асвел смањује предност на 36:32 и са тим се резултатом отишло на велики одмор.

Трећи период је почео у изједначеној борби, а прву осетнију предност Звезди доноси Бранко Лазић са 5 поена за 48:43.  Кошем Добрића на 1:56 до краја периода Звезда је отишла на предост од 52:45 и до краја је успела да одржи ту предност 54:47.

У последњем периоду Асвел смањује резултат на 54:53, али Звезда са две тројке Берона одлази на 60:53. Када је на 4:38 кошем Оџа из слободног бацања Звезда отишла на +8 (63:55) очекивало се да ће чета Андрије Гавриловића успети да приведе меч крају и победи. Међутим, Асвел је топио Звездину предност и на 15 секунди до краја дошао до изједначења 65:65. Имала је Звезда лопту за победу, али је Давидовац промашио шут за два, а онда је и Тејлор промашио шут за три поена и отишло се у продужетке.

А у продужецима црвено-белима се опет стегнула рука. Звезда је на крају имала прилику да победи, али притисак је учинио своје и Асвел је славио резултатом 72:74.

Скочи на траку са алаткама