Hokej Hokej/Najava utakmica

Seniori dočekuju Celje, juniori gostuju Mariboru

SKHL Crvena zvezda

Seniori hokejaškog kluba Crvena zvezdaće ovog vikenda (subota i nedelja) odigrati svoj dvomeč sa ekipom Celja.

Nakon što su tesno izgubili u dvomeču od Triglava, crveno-beli su se vratili u pobednički ritam pobedom u Novom Sadu protiv Vojvodine od 4:2, pa naši oklopnici s pravom očekuju da nastave u pobedničkom ritmu.

Iako je Celje preposlednje na tabeli, poslednji rezultati ove ekipe pokazuju da podižu formu i da će biti tvrd orah za sve protivnike. Upravo iz tog razloga crveno-beli moraju u ovaj duel da uđu potpuno skoncentrisani ako žele da ostvare pobede i da nastave trku za najvišim plasmanom u regularnom delu takmičenja.

Mateja Popović

Mladi prvotimac, Mateja Popović (17), rekao je za naš portal:

“Nakon dve ispuštene pobede u Kranju, utakmica u Novom Sadu nam je služila da se vratimo iz mrtvih. Igrali smo sjajno svih 60 minuta i dokazali da su dva poraza u Kranju bili samo pad u koncentraciji. Sada tako moramo da nastavimo i da za vikend protiv Celja uzmemo svih 6 poena. Moramo da budemo žustri i da odmah od početka nametnemo naš tempo. Kao što sam rekao, očekujem pobede protive ekipe iz Celja, za vikend, ali to samo zavisi od nas”.

Mečevi se igraju u ledenoj hali Pionir, u subotu i nedelju, sa početkom od 16:15 časova, pa vas ovim putem pozivamo da dođete i pružite podršku našim oklopnicima i uživate u najbržoj kolektivnoj igri na svetu – hokeju na ledu.

 

Sa druge strane, juniori Crvene zvezde (U19) gostuju u Mariboru gde će, u nedelju i ponedeljak (17. i 18.), gostovati istoimenoj ekipi u želji da pokažu da im mesto nije pri samom dnu tabele nego da imaju kvaliteta i za veće domete u regionalnoj ligi.

Istini za volju, Maribor je ekipa koja do sada nije zabeležila ni jednu pobedu, ali definitivno naši igrači ne smeju u ovaj meč ući sa krilaticom “kako ćemo – lako ćemo”, nego trebaju dati sve od sebe da odigraju potpuno skoncentrisano i da se u Beograd vrate sa dve pobede.

Antonije Jeremić

Još jedan 17-godišnjak, ali koji nastupa za U19, Antonije Jeremić, izneo nam je svoja očekivanja pred ova dva duela:

“Crvena zvezda je kao klub tokom svog takmičenja u IHL ligi imala uspona i padova. Ponavljale su nam se iste, mnogobrojne, greške, ali smo u više navrata uspeli da pokažemo svoje pravo lice i da pokažemo apsolutnu dominaciju. Svi se dobro sećaju naših zlatnih momenata i svaki igrač, koji je bio na ledu naspram nas, zna kakvi smo mi, nevezano za rezultat koji je stajao na semaforu. Nekada su samo prevare bile sredstvo kojim su mogli da nas, uslovno rečeno, zaustave.
Početkom ove sezone imali smo određene organizacione probleme i određene promene, ali ništa od toga ne može da utiče na naše hokejaško, ratničko, vaspitanje. To vaspitanje je ono koje nas svih ovih godina oblači u opremu i izvodi na led. To vaspitanje nas drži usmerene ka zajedničkom cilju, pobedi, i ne dozvoljava nam da ikad izgubimo nadu u istu. To vaspitanje su nam preneli naši treneri i ono nas, osim na ledu, vodi i u svakodnevnom životu.
Nikakav izuzetak nije predstojeći dvomeč sa Mariborom, ekipom koja najbolje poznaje naše pesnice od svih ekipa u ovoj ligi. Njima poručujem da se dobro naspavaju i da daju sve od sebe”.

Ono što je činjenica je to da se trener Nikola Bera suočava sa problemom u rosteru, te da je činjenica da kada je roster potpun Zvezda pruža mnogo bolje partije, što se i videlo u drugoj utakmici protiv Mladosti u Beogradu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama