Fudbal Fudbal/Vesti

Marinovih 50 utakmica

Marko Marin

Kapiten Crvene zvezde Marko Marin na utakmici protiv Totenhema zabeležio je pedeseti nastup za naš klub.

Malo ko je verovao da će do tada samo navijač Crvene zvezde Marko Marin, obući crveno-beli dres. Fudbaler koji je nastupao za Čelzi, Olimpijakos i druge evropske velikane, a uporedno s tim branio boje reprezentacije Nemačke bio je san za sve zvezdaše. Ipak, sve se promenilo 31. avgusta 2018. godine, kada je kreativni vezista parafirao ugovor sa Crvenom zvezdom i stavio se na raspolaganje šefu stručnog štaba Vladanu Milojeviću, čime je ispunio i svoju, i želju svih zaljubljenika u crveno-belu boju.

Debi u omiljenom dresu zabeležio je 15. septembra protiv Radnika iz Surdulice. Rezultat je bio 6:0 za naš tim, a Marinu je trebalo samo 42 minuta da postigne prvi gol u Crvenoj zvezdi. Već na toj utakmici se videlo kakvo će pojačanje biti bivši reprezentativac Nemačke jer je tokom 90 minuta izvodio poteze koji su publiku na stadionu „Rajko Mitić“ naterali da ustanu sa svojih mesta i snažno mu aplaudiraju. Gol, dve asistencije i ubedljiva pobeda- teško da je Marin mogao da zamisli bolji debi u Zvezdi.

Arhitekta veznog reda Vladana Milojevića se upisao u istoriju Crvene zvezde u utakmici protiv Pari Sen Žermena, odigranoj 3. oktobra 2017. godine u Francuskoj. Uprkos tome što je naš tim poražen, Marin je pogodio mrežu rivala u 74. minutu, kada je iskoristio precizan pas Ebisilija i savladao Areolu. Gol na “Parku Prinčeva” bio je prvi za Crvenu zvezdu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Kada je Nenad Milijaš odlučio da okači kopačke o klin, došlo je vreme da Marin stavi kapitensku traku na ruku i da i zvanično dobije ulogu Zvezdinog lidera. Kao da ga je to zvanje dodatno motivisalo, jer je tokom leta bio najkreativniji fudbaler u Ligi šampiona i jedan od najzaslužnijih za plasman našeg kluba u najelitnije evropsko takmičenje.

Marin je za godinu dana i nešto manje od dva meseca, 50 puta nosio dres Crvene zvezde u svim takmičenjima (Liga šampiona, Superliga Srbije i Kup Srbije). Jubilarni nastup zabeležio je u utakmici protiv Totenhema u Beogradu. U strelce se upisao 10 puta, a 21 put je asistirao, što govori da je i statistika na strani našeg kapitena.

Marko, čestitamo i čekamo novi jubilej!

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama