Фудбал Фудбал/Вести

Маринових 50 утакмица

Марко Марин

Капитен Црвене звезде Марко Марин на утакмици против Тотенхема забележио је педесети наступ за наш клуб.

Мало ко је веровао да ће до тада само навијач Црвене звезде Марко Марин, обући црвено-бели дрес. Фудбалер који је наступао за Челзи, Олимпијакос и друге европске великане, а упоредно с тим бранио боје репрезентације Немачке био је сан за све звездаше. Ипак, све се променило 31. августа 2018. године, када је креативни везиста парафирао уговор са Црвеном звездом и ставио се на располагање шефу стручног штаба Владану Милојевићу, чиме је испунио и своју, и жељу свих заљубљеника у црвено-белу боју.

Деби у омиљеном дресу забележио је 15. септембра против Радника из Сурдулице. Резултат је био 6:0 за наш тим, а Марину је требало само 42 минута да постигне први гол у Црвеној звезди. Већ на тој утакмици се видело какво ће појачање бити бивши репрезентативац Немачке јер је током 90 минута изводио потезе који су публику на стадиону „Рајко Митић“ натерали да устану са својих места и снажно му аплаудирају. Гол, две асистенције и убедљива победа- тешко да је Марин могао да замисли бољи деби у Звезди.

Архитекта везног реда Владана Милојевића се уписао у историју Црвене звезде у утакмици против Пари Сен Жермена, одиграној 3. октобра 2017. године у Француској. Упркос томе што је наш тим поражен, Марин је погодио мрежу ривала у 74. минуту, када је искористио прецизан пас Ебисилија и савладао Ареолу. Гол на “Парку Принчева” био је први за Црвену звезду у групној фази Лиге шампиона.

Када је Ненад Милијаш одлучио да окачи копачке о клин, дошло је време да Марин стави капитенску траку на руку и да и званично добије улогу Звездиног лидера. Као да га је то звање додатно мотивисало, јер је током лета био најкреативнији фудбалер у Лиги шампиона и један од најзаслужнијих за пласман нашег клуба у најелитније европско такмичење.

Марин је за годину дана и нешто мање од два месеца, 50 пута носио дрес Црвене звезде у свим такмичењима (Лига шампиона, Суперлига Србије и Куп Србије). Јубиларни наступ забележио је у утакмици против Тотенхема у Београду. У стрелце се уписао 10 пута, а 21 пут је асистирао, што говори да је и статистика на страни нашег капитена.

Марко, честитамо и чекамо нови јубилеј!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама