Fudbal Fudbal/Najava utakmica

32. derbi Crvena zvezda – Mašinac Niš. Obezbeđen direktan prenos

ŽFK Crvena zvezda

Sreda 13. novembar donosi nam jedan od najznačajnijih susreta srpskog ženskog fudbala. Na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ snage će odmeriti ekipe Crvene zvezde i niškog Mašinca u duelu koji će odrediti drugoplasiranu ekipu srpskoligaškog karavana pred odlazak na zimsku pauzu. Prvobitno je ovaj meč planiran da se odigra predstojećeg vikenda, ali usled obaveza naših fudbalerki u futsal reprezentaciji Srbije kojoj slede dva susreta sa nacionalnom selekcijom Mađarske, meč je morao biti pomeren na sredinu nedelje.

Susreti „Vučica“ i ekipe koja u svojim vitrinama ima čak 39 nacionalnih trofeja uglavnom su uvek bili prožeti neizvesnošću. O tome govori podatak da su dve ekipe do sada odigrale 31 susret u kojima su crveno-bele slavile 13 puta, Nišlijke su 11 puta teren napuštale uzdignuta čela, dok je sedam mečeva okončano bez pobednika. Međusobni odnosi u prvenstvenim mečevima još su neizvesniji, a odnos je 12:11 u korist naše ekipe uz šest nerešenih rezultata. Svi kojima su crveno-bele boje na srcu i dan danas dobro se sećaju dva ubedljiva trijumfa „Vučica“. Drugog dana meseca maja 2012. godine crveno-bele su u okviru četvrtfinala Kupa Srbije na svom terenu slavile rezultatom 7:2, a svega pet meseci kasnije naše fudbalerke su u prvenstvenom duelu trijumfovale rezultatom 5:0. Znale su i Nišlijke da ostvare ubedljiv trijumf nad našom ekipom, a poslednji put to se dogodilo pre svega šest meseci kada su na „Delijskom visu“ slavile sa ubedljivih 4:0.

U aktuelnom šampionatu ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Mašinac sastale su se u okviru 3. kola na „Delijskom visu“. Susret koji je teško mogao da dobije prelaznu ocenu završen je podelom bodova 1:1. Domaće igračice su do prednosti stigle pogotkom Ane Lilić u 49. minutu susreta, a konačan rezultat 1:1 postavila je Ana Šćepanović Evrogolom u 58. minuut. Naša ekipa u tom susretu nastupila je u sledećem sastavu: S. Cetinja, A. Trišić, R. Mogolola, J. Miladinović, A.Šćepanović, A. Krstić (od 89` T. Stojaković), A. Savanović, S. Malešević, J. Aranđelović (od 60` S. Savanović), J. Stojanović, M. Tenkov /kap./.

Fudbalerke Mašinca u predstojeći susret ulaze sa jednim bodom više, ali usled činjenice da se meč igra na našem terenu, „Vučice“ svakako moraju imati ulogu apsolutnog favorita. Posebnu pažnju naše devojke moraju da obrate na već pominjanu Anu Lilić i Jovanu Vasiljković koje su u dosadašnjem delu šampionata po pet puta tresle protivničke mreže. Međutim, i pored svega navedenog sve će u sutrašnjem meču zavisiti od izabranica trenera Slaviše Čule.

Nadamo se da će tribina terena sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ biti dobro popunjena svih nas kojima su crveno-bele boje na srcu, jer je predstojeći duel sa niškom ekipom istovremeno i poslednji meč na domaćem terenu naše ekipe u jesenjem delu sezone.

– Super liga Srbije u fudbalu za žene, 10. kolo:
ŽFK Crvena zvezda – ŽFK Mašinac Trejs PZP Niš
Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“
Datum: Sreda, 13. novembar
Početak: 15:30 časova
Prenos: YouTube kanal portala „mojacrvenazvezda.net“

Kao i uvek do sada portal „mojacrvenazvezda.net“ biće uz naše crveno-bele „Vučice“, a široka zvezdaška javnost imaće prilike da prati direktan prenos na našem YouTube kanalu.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama