Фудбал Фудбал/Најава утакмица

32. дерби Црвена звезда – Машинац Ниш. Обезбеђен директан пренос

ЖФК Црвена звезда

Среда 13. новембар доноси нам један од најзначајнијих сусрета српског женског фудбала. На терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ снаге ће одмерити екипе Црвене звезде и нишког Машинца у дуелу који ће одредити другопласирану екипу српсколигашког каравана пред одлазак на зимску паузу. Првобитно је овај меч планиран да се одигра предстојећег викенда, али услед обавеза наших фудбалерки у футсал репрезентацији Србије којој следе два сусрета са националном селекцијом Мађарске, меч је морао бити померен на средину недеље.

Сусрети „Вучица“ и екипе која у својим витринама има чак 39 националних трофеја углавном су увек били прожети неизвесношћу. О томе говори податак да су две екипе до сада одиграле 31 сусрет у којима су црвено-беле славиле 13 пута, Нишлијке су 11 пута терен напуштале уздигнута чела, док је седам мечева окончано без победника. Међусобни односи у првенственим мечевима још су неизвеснији, а однос је 12:11 у корист наше екипе уз шест нерешених резултата. Сви којима су црвено-беле боје на срцу и дан данас добро се сећају два убедљива тријумфа „Вучица“. Другог дана месеца маја 2012. године црвено-беле су у оквиру четвртфинала Купа Србије на свом терену славиле резултатом 7:2, а свега пет месеци касније наше фудбалерке су у првенственом дуелу тријумфовале резултатом 5:0. Знале су и Нишлијке да остваре убедљив тријумф над нашом екипом, а последњи пут то се догодило пре свега шест месеци када су на „Делијском вису“ славиле са убедљивих 4:0.

У актуелном шампионату ЖФК Црвена звезда и ЖФК Машинац састале су се у оквиру 3. кола на „Делијском вису“. Сусрет који је тешко могао да добије прелазну оцену завршен је поделом бодова 1:1. Домаће играчице су до предности стигле поготком Ане Лилић у 49. минуту сусрета, а коначан резултат 1:1 поставила је Ана Шћепановић Евроголом у 58. минуут. Наша екипа у том сусрету наступила је у следећем саставу: С. Цетиња, А. Тришић, Р. Моголола, Ј. Миладиновић, А.Шћепановић, А. Крстић (од 89` Т. Стојаковић), А. Савановић, С. Малешевић, Ј. Аранђеловић (од 60` С. Савановић), Ј. Стојановић, М. Тенков /кап./.

Фудбалерке Машинца у предстојећи сусрет улазе са једним бодом више, али услед чињенице да се меч игра на нашем терену, „Вучице“ свакако морају имати улогу апсолутног фаворита. Посебну пажњу наше девојке морају да обрате на већ помињану Ану Лилић и Јовану Васиљковић које су у досадашњем делу шампионата по пет пута тресле противничке мреже. Међутим, и поред свега наведеног све ће у сутрашњем мечу зависити од изабраница тренера Славише Чуле.

Надамо се да ће трибина терена са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ бити добро попуњена свих нас којима су црвено-беле боје на срцу, јер је предстојећи дуел са нишком екипом истовремено и последњи меч на домаћем терену наше екипе у јесењем делу сезоне.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 10. коло:
ЖФК Црвена звезда – ЖФК Машинац Трејс ПЗП Ниш
Стадион: Терен са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“
Датум: Среда, 13. новембар
Почетак: 15:30 часова
Пренос: YouTube канал портала „мојацрвеназвезда.нет“

Као и увек до сада портал „мојацрвеназвезда.нет“ биће уз наше црвено-беле „Вучице“, а широка звездашка јавност имаће прилике да прати директан пренос на нашем YouTube каналу.

Извор: mojacrvenazvezda.net

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама