Hokej Hokej/Vesti Hokej/Izveštaji

Zvezda zamrzla Partizanove nade (U12)

SKHL Crvena zvezda (U12)

Iako je za mnoge ostala velika misterija i enigma da su selekcije do 12 godina dobile odobrenje za takmičenje u regionalnoj ligi (ako se sećate velika se ujdurma podigla nakon zabrane Saveza), ipak su selekcije Crvene zvezde, NS Starsa, Partizana i Marba dobile zeleno svetlo za ove nastupe.

Iskreno rečeno (mada ćemo verovatno zvučati cinično za ljude iz tabora večitog rivala, kao i za neke ljude iz Saveza), mišljenja smo da je to odobrenje došlo samo iz jednog razloga, razloga znanog svima (da ga ne pominjemo samo zbog onih najmlađih). Upravo iz tog razloga Zvezdina pobeda nad Partizanom je od velikog značaja, a mi moramo i malo na sportkom planu da bocnemo večitog rivala i da kažemo da “nije sve u novcima”. Koliko god se iz tabora večitog rivala trudili da ulože u ovu generaciju (neka su ta deca živa i zdrava) kako bi bila dominantna, pokazalo se da rad u redovima Crvene zvezde nije uzaludan.

Ne samo da je Crvena zvezda pobedila ovu generaciju Partizana, nego je istu izbacila iz daljeg takmičenja regionalne lige što je sigurno ogroman udarac za ljude u crno-belom taboru. I pored najlošijih uslova koje imaju za treniranje, mlađahni hokejaši Zvezde pokazali su kako se bori za svoj klub.

iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa trenerom Crvene zvezde za selekciju U12, Markom Juloskim, koji je za naš portal rekao:

“Pre svega da kažem da je utakmica bila prava sportska, gde su se deca jedne i druge ekipe ponašala fer i korektno. Ulog je bio ogroman – pobednik nastavlja dalje takmičenje u regionalnoj ligi, a poraženi ispada. Crvena zvezda je zasluženo pobedila, bila je bolji rival tokom većeg dela utakmice i veoma smo srećni što nastavljamo dalje takmičenje sa veoma jakim ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Crvena zvezda je ostala jedini predstavnik Srbije u nastavku takmičenja, što pokazuje da se u našem klubu dobro radi i pored najlošijih uslova koje imamo u odnosu na ostale ekipe iz Srbije. Nemamo dovoljno termina na celom ledu kao druge ekipe, pa selecija svoje treninge sprovodi na pola leda sa drugim selekcijama našeg kluba. Selekcija U12 nema nijedan večernji termin gde bi cela ekipa mogla da prisustvuje i zajedno trenira.
Sve što mogu da kažem jeste da sam veoma ponosan na decu, koja su pokazala jedan snažan karakter i svi jedva čekamo naredni turnir regionalne lige.”

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Da, zanimljiv splet okolnosti . I tačno nije sve u novcu….ima nešto i u ljubavi prema ovom sportu. Tolika ulaganja,selektovanje, toliko živih žrtvi, da se podsetimo svi domaći treneri su oterani iz tog kluba Rakac,Boban,Rile,Bera…. uloženo je sve u 1 trenera da bi eto to bio strani trener, ali ni jedan strani trener nece nista postici, jer taj sto bi postigao košta 5x više nego ovaj sad a i za SV mu baš Srbija i U12 i netreba. Prošle godine su ta deca bila U10 i na početku sezone gubila od Partizana po 12:0 , a na kraju sezone 1:0, bili na pripremama, celo leto imali suve treninge i evo ga 3:1, previše žrtvi pa i ne dužnih da bi se ništa postiglo….i da na kraju nije sve u novcu ima nesto i u zlatu (zlatu onom pobednickom). Dok se igra i radi srcem i daje maksimum biće i ovakvih utakmica nije ni 1. ni poslednja koja je dokazala da kad se radi i igra srcem i rezultati su bolji ! I da ne zaboravimo svi će oni jednog dana biti Srbija, ako ih ne istrosimo i ne umorimo do tad, naravno pod uslovom da hokej opstane još tih 7 godina koliko im fali do ulaska u U20…..sto je jako teško da će uspeti da se održi u ovoj atmosferi. Bravo klinci

Skoči na traku sa alatkama