Хокеј Хокеј/Најава утакмица

Звезда иде на мегдан Војводини. Анић: “Очекујем велику борбу”

Иван Анић

Хокејаши Црвене звезде су у викенду који је за нама доживели два тесна пораза у Крању, од екипе Триглава. Црвено-бели заиста нису имали среће у том двомечу и успели су да прокоцкају водства која су имали у оба меча. Сада, чета Јовице Руса, гостује екипи Војводине (13. новембар од 20:10 часова, ледена хала СПЕНС).

Као што вам је већ познато, домаће првенство за сениоре има само два клуба – Црвену звезду и Војводину, па се тако сусрети ова два клуба у ИХЛ такмичењу рачунају и као наступи у домаћем.

Црвено-бели из Београда су два пута заредом били шампиони државе и у обе сезоне су надмоћно тријумфовали над новосадским црвено-белим. Овај пут Војводина се знатно појачала са жељом да Звезди преотме примат у домаћем првенству.

Одређени напредак код Војводине се види у ИХЛ утакмицама и сигурно ће сусрет у Новом Саду бити изузетно набијен емоцијама и пун варница. Звезда жели да настави тамо где је стала након претходне две сезоне и сигурни смо да ће наши оклопници извући поуке из пораза од Триглава и да сличне грешке (које су их у Крању одвеле у пораз) неће направити у Новом Саду.

Замолили смо Ивана Анића, Звездиног бека, да нам каже своја очекивања пред овај дуел.

“Очекујем занимљиву утакмицу и велику борбу, што није био баш случај у претходним сезонама. Они су се појачали колико сам чуо и видео, тако да ће бити доста теже него прошле године”, рекао је Анић.

Замолили смо га да нам каже одакле прети највећа опасност у овом мечу и које су Звездине предности.”

“Не бих могао да кажем одакле нам прети највећа опасност јер нисам видео како играју, стварно. Наше предности можда могу бити то што смо играли две тешке утакмице за викенд и навикли смо на тај темпо клизања, док су они имали слободан викенд, ако се не варам”.

Звезда је имала неких грешака које су је одвеле у пораз у претходним мечевима против Триглава, а ево шта Иван мисли које су то грешке.

“У односу на утакмицу с Триглавом морамо да порадимо на игри с играчем мање и играчем више, и да играмо свих 60 минута, од почетка до краја, у нашем ритму”.

За крај поздравио је Звездине навијаче, које ми овом путем позивамо да дођу у ледену халу СПЕНС у Новом Саду и пруже подршку нашим хокејашима.

“Поздрав вашем порталу и свим навијачима Црвене звезде!”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама