Хокеј Хокеј/Извештаји

Пораз Звезде у продужецима

СКХЛ Црвена звезда

Два стара знанца и велика ривала, Триглав и Црвена звезда, одиграли су свој први (од два) меча овог викенда. Нажалост, чета тренера Јовице Руса, иако је цело време водила и имала предност и од 2 гола разлике, поклекла је на самом крају и изгубила у продужецима. Најефикаснији у Звездиним редовима био је Вјачеслав Чегринтсев са три поготка, али је то слаба утеха за црвено-беле који су прокоцкали лепу прилику да славе у првом од два двобоја. Сутра је на програму други меч од 15:30 часова.

ХК Триглав – СКХЛ Црвена звезда 5:4 (1:2, 1:1, 2:1, 1:0)

Добро је Звезда кренула. Већ у 3. минути Чегринтсев тресе мрежу Плавца  за 0:1. Наставила је Звезда у истом ритму, па је већ у 10. минути Рус Чегринтсев постигао свој други гол (асистенција БркушанинПоповић) за 0:2. Стрелци су очито били веома расположени, само што овај пут пак се закопрцао у мрежи Ранковић. Рус Каситски је зарадио искључење. а стрелац за 1:2 у 11. минути био је Поточник. Звезда је имала прилику да од 13. минуте искористи играча више, али није успела да затресе мрежу домаћина и на одмор се отишло са минималном предношћу наше екипе.

Друга трећина креће искључењем Таракана, али Славија не успева то да искористи. Црвено-бели оклопници су успели то да казне, па својим трећим голом Чегринтсев (асистенција БркушанинПодунавац) у 27. минути доноси предност Звезди од 1:3. Након што је Зупан у 29. минути смањио на 2:3, ни Триглав, ни Звезда не користе ситуацију са играчем више, па се са овим резултатом отишло на други одмор.

Последњи период није добро кренуо по црвено-беле. Најбољи Звездин играч, Чегринтсев је на самом почетку зарадио искључење, а триглав то користи и преко Павца (у 43. минути) долази до изједначења – 3:3. Од 46. до 48. минута црвено-бели оклопници успевају да се одбране са играчем мање, а онда Анић у 51. минути смешта пак у мрежу Триглава (асистенција БркушанинПоповић) за 3:4. У 57. минути Подунавац зарађује 2 минута казне, и онда на само 2 секунде пре истека те казне Триглав долази до изједначења од 4:4, голом Терликара. У тим тренуцима тренер домаћих је повукао голмана са леда, па је Триглав нападао са шест играча и успео да постигне гол што је био и коначан исход регуларног дела утакмице.

У продужетку наши оклопници нису имали снаге да задају завршни ударац противнику, па Триглав то користи и у 65. минути голом Поточника долази до победе од 5:4.

Црвена звезда: Ранковић, Степановић, Бркушанин, Анић, Подунавац, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Цвик, Новаковић, Шпањевић, Јанковић, Анђелковић, Марковић, Таракан, Поповић, Каситски.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама