Ostali sportovi SDCZ

Još jedna pobeda futsalera u neizvesnom meču

U 7.kolu futsal lige Srbije sastali su se KMF Crvena zvezda – KMF Kalča. Crvena zvezda se osamila na čelu tabele kao jedina neporažena ekipa do sada a gosti iz Niša su stigli u Beograd kao četvrti i u usponu su forme s obzirom da su nakon uvodna dva poraza zaređali četiri uzastopna trijumfa, tako da se ovaj meč može smatrati derbijem. U ovom meču, u beogradskoj Hali Sportova “Ranko Žeravica” bolja je bila ekipa Crvene zvezde.

KMF Crvena zvezda – KMF Kalča 4:3 (2:2)

Odmah je Zvezda izvršila pritisak na protivnika pa je najpre naizgled slab šut prevario golmana, lopta mu je prošla kroz noge i zaustavila se na stativi i tek nakon toga je uspeo da interveniše. Ali samo što je bacio loptu u igru Zvezda je povela preko Petrova. Nakon pritiska na polovini protivnika oduzeta lopta i rutinska egzekucija.

Nakon toga dve šanse za goste. Najpre iz slobodnog udarca iz veoma izgledne pozicije ali lopta prolazi pored živog zida ali i pored gola, a nedugo zatim i iz izgledne pozicije šutiraju preko gola.

Odmah nakon te druge šanse Zvezda kažnjava promašaje, opet je Strahinja Petrov povukao po boku po levoj strani i neodbranjivo šutirao.

Dosta dinamično se igralo, dosta faulova i agresivnosti na obe strane, za nijansu konkretniji gosti koji su uspeli to da krunišu u 7.minutu kada je igrač gostiju nakon solo prodora pogodio gornji levi ugao za 2:1.

U 15.minutu gosti stižu do izjednačenja, ubačena lopta sa strane, nakon prekida, na drugoj stativi igrač gostiju sam i ubacuje loptu u mrežu.

Nakon toga ofanziva Zvezde, nekoliko dobrih šuteva koje je golman gostiju odbranio.

Izuzetan intenzitet igre, konstantan presing obe ekipe, dosta negodavanja iz publike na odluke sudija i uzdaha kad je malo falilo da se dođe do gola i aplauza nakon dobrih poteza. Iz takve brze igre proističe i dosta grešaka. Svega je bilo i to na obe strane. Veoma zanimljivo poluvreme.

Drugo poluvreme počinje totalnom ofanzivom Zvezde, strašan presing donosi nekoliko solidnih pokušaja, pre svih Petrova i Stanojevića. A onda u 24.minutu slobodan udarac za Zvezdu i Rnić precizno plasira loptu za 3:2.

Međutim, nažalost vođstvo nije dugo trajalo. Gosti dolaze do izjednačenja nakon jednog ne tako jakog šuta koji je i izblokiran ali lopta nastavlja da se kreće ka golu veoma sporo ali usled nesporazuma u odbrani Zvezde niko je nije pokupio i ona završava u mreži.

Zvezda u nastavku nastavlja da pritiska i polaže sve nade u napad, ali se gosti organizovano brane i stvaraju iz kontri dosta problema pred našim golom, srećom nisu uspeli do realizuju svoje šanse. Zvezdi se trud konačno ispatio u 33’  zahvaljujući majstoriji kapitena Perića, koji nakon solo prodora i lažnjaka za golmana uspeva da postigne gol.

Uspela je Zvezda do kraja da odbrani vođstvo pred naletima gostiju i tako i drugi uzastopni derbi reši u svoju korist.

Hala: Hala Sportova “Ranko Žeravica”

Crvena zvezda: Radmanović, Perić, Rnić, Petrov, Tales, D. Popović  B. Popović, Kopanja, Brkić, Stanojević, Roskić

Kmf Kalča: 

Strelci: Petrov 1’ , Petrov 4’, Neko 7’, Neko 15’

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama