Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Real na iskustvo pobedio Zvezdu

Foto: Crvena zvezda - Real (Euroleague.net)

Košarkaši Crvene zvezde ugostili su večeras ekipu madridskog Reala u okviru 7. kola Evrolige. Pred 16.457 gledalaca crveno-beli nisu uspeli da iznenade kraljevski klub koji je slavio rezultatom 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8;26).

Prva četvrtina otvorena je dosta neefikasno sa obe strane. Real je stekao prednost od 2:7 i taj rezultat je bio na semaforu sve do 4:11 do kraja četvrtine. Tada Zvezda pravi seriju od 7:0 i prvi put dolazi u vodstvo košem Džejmsa Gista. Ipak, nervoza i neefikasnost su učinili svoje, pa Real uzvraća mini serijom i na kraj ove četvrtine se odlazi sa 3 poena prednosti za Real 9:12.

Ni druga četvrtina nije pošla dobro po crveno-bele. Real koristi Zvezdine greške i dolazi do prednosti od 11:18, što je nateralo trenera Gavrilovića da zatraži tajm aut. Ni to nije pomoglo da Zvezda dođe do daha, pa real uspeva da dođe do dvocifrene prednosti 12:22. Videlo se da bez Lorenza Brauna crveno-beli imaju problema u organizaciji napada, pa je Gavrilović bio prinuđen da ga vrati na parket. To je urodilo plodom i Zvezda koševima Fajea za 2 i Berona za 3 smanjije prednost na 17:22.

Foto: Crvena zvezda – Real (Euroleague.net)

Pablo Laslo zatražio je tajm aut, ali košem Kuzmića Zvezda dolazi na -3 (19:22). Međutim posle toga ponovo prazan hod crveno-belih koji dovodi da Real ode na +9 nakon nestvarne trojke Fernandeza. Kada je Džejms Gist promašio dva slobodna bacanja, verovatno su svi očekivali da Real ponovo ode na dvocifrenu prednost. Ipak, košem Lorenza Brauna za 2 i Bilija Berona za 3, Zvezda dolazi na -4 (27:31). Prilikom ove trojke Berona, sudije su napravile grešku jer nisu sudile i očigledan faul nad našim igračem. Real je do kraja imao 6 sekundi i košem Ljulja u poslednjoj sekundi odlazi na poluvreme sa prednošću 27:33.

U trećem periodu Zvezda se u igri držala trojkama Berona, Dobrića i Simanića, ali je teško branila napade Reala koji su svih 12 poena, do talm auta, pogodili za dva poena (40:45). Ipak probudio se Boriša Simanić koji pogađa za tri poena i smanjuje na 43:45. Lorenzo Braun postiže dva poena za 45: 45, a Mohamed Faje iz kornera pogađa trojku za 52:49. Crveno-beli su odbranili zadnji napad Reala pa su u četvrti period ušli sa 3 poena prednosti.

A onda u poslednjem periodu Zvezda ulazi u crne minute. Više od 5 minuta bez koša crveno-belih, uz dve trojke Fernandeza i po jednu Kozera i Ljulja, donose prednost Realu od devet poena 52:61. Tek nakon poslednje trojke Reala, Zvezda postiže svoje prve poene (Beron iz slobodnih bacanja). Lernzo Braun zakucava za 56:61 i diže publiku na noge. Ipak, Rudi Fernandez na dva i po minuta do kraja postiže još jednu trojku za +10 za Real (68:58). Do kraja Real je na iskustvo priveo meč kraju i slavio sa 60:75.

Najefikasniji u našim redovima bili su Bili Beron sa 17 i Lorenzo Braun sa 14 poena. Ono što je bilo evidentno na ovom meču jeste da je Zvezda imala snage sve dok je Lorenzo Braun mogao da vuče u polju napada, ali činjenica da nije imao dostojnu zamenu i da je morao da provede 35 minuta na terenu, učinilo je da u poslednjoj četvrtini crveno-beli postignu samo 8 poena.

Sledeći meč u Evroligi Zvezda igra kod kuće protiv ekipe Asvela.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama