Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Реал на искуство победио Звезду

Фото: Црвена звезда - Реал (Еuroleague.net)

Кошаркаши Црвене звезде угостили су вечерас екипу мадридског Реала у оквиру 7. кола Евролиге. Пред 16.457 гледалаца црвено-бели нису успели да изненаде краљевски клуб који је славио резултатом 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8;26).

Прва четвртина отворена је доста неефикасно са обе стране. Реал је стекао предност од 2:7 и тај резултат је био на семафору све до 4:11 до краја четвртине. Тада Звезда прави серију од 7:0 и први пут долази у водство кошем Џејмса Гиста. Ипак, нервоза и неефикасност су учинили своје, па Реал узвраћа мини серијом и на крај ове четвртине се одлази са 3 поена предности за Реал 9:12.

Ни друга четвртина није пошла добро по црвено-беле. Реал користи Звездине грешке и долази до предности од 11:18, што је натерало тренера Гавриловића да затражи тајм аут. Ни то није помогло да Звезда дође до даха, па реал успева да дође до двоцифрене предности 12:22. Видело се да без Лоренза Брауна црвено-бели имају проблема у организацији напада, па је Гавриловић био принуђен да га врати на паркет. То је уродило плодом и Звезда кошевима Фајеа за 2 и Берона за 3 смањије предност на 17:22.

Фото: Црвена звезда – Реал (Еuroleague.net)

Пабло Ласло затражио је тајм аут, али кошем Кузмића Звезда долази на -3 (19:22). Међутим после тога поново празан ход црвено-белих који доводи да Реал оде на +9 након нестварне тројке Фернандеза. Када је Џејмс Гист промашио два слободна бацања, вероватно су сви очекивали да Реал поново оде на двоцифрену предност. Ипак, кошем Лоренза Брауна за 2 и Билија Берона за 3, Звезда долази на -4 (27:31). Приликом ове тројке Берона, судије су направиле грешку јер нису судиле и очигледан фаул над нашим играчем. Реал је до краја имао 6 секунди и кошем Љуља у последњој секунди одлази на полувреме са предношћу 27:33.

У трећем периоду Звезда се у игри држала тројкама Берона, Добрића и Симанића, али је тешко бранила нападе Реала који су свих 12 поена, до талм аута, погодили за два поена (40:45). Ипак пробудио се Бориша Симанић који погађа за три поена и смањује на 43:45. Лорензо Браун постиже два поена за 45: 45, а Мохамед Фаје из корнера погађа тројку за 52:49. Црвено-бели су одбранили задњи напад Реала па су у четврти период ушли са 3 поена предности.

А онда у последњем периоду Звезда улази у црне минуте. Више од 5 минута без коша црвено-белих, уз две тројке Фернандеза и по једну Козера и Љуља, доносе предност Реалу од девет поена 52:61. Тек након последње тројке Реала, Звезда постиже своје прве поене (Берон из слободних бацања). Лернзо Браун закуцава за 56:61 и диже публику на ноге. Ипак, Руди Фернандез на два и по минута до краја постиже још једну тројку за +10 за Реал (68:58). До краја Реал је на искуство привео меч крају и славио са 60:75.

Најефикаснији у нашим редовима били су Били Берон са 17 и Лорензо Браун са 14 поена. Оно што је било евидентно на овом мечу јесте да је Звезда имала снаге све док је Лорензо Браун могао да вуче у пољу напада, али чињеница да није имао достојну замену и да је морао да проведе 35 минута на терену, учинило је да у последњој четвртини црвено-бели постигну само 8 поена.

Следећи меч у Евролиги Звезда игра код куће против екипе Асвела.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама