Fudbal Fudbal/Vesti Fudbal/Najava utakmica

Marin: Nadamo se da će naš maksimum biti dovoljan za pobedu

Marko Marin

Kapiten fudbalskog kluba Crvena zvezda, Marko Marin, izneo je svoja očekivanja pred utakmicu 4. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Totenhema (sreda, 21 čas).

– Znamo svi koliko Kejn znači ekipi Totenhema, međutim Moura je prošle godinu uradio neverovatnu stvar, uveo je ekipu u finale Lige šampiona. Kejn je fenomenalan fudbaler, ali i ostali igrači Totenhema su izuzetno kvalitetni. Nikada nije lepo čuti da se igrač povredio, ali nisam siguran koliko je to loša vest za nas. Ekipa kao što je Totenhem na svakoj pozicija ima kvalitetnu zamenu. Verujem da će utakmica na Marakani biti dosta drugačija u odnosu na duel koji smo igrali pre dve nedelje. Nadam se dobroj igri i pobedi – rekao je Marin.

Prošle godine Zvezda je na isti datum igrala i utakmicu protiv Liverpula.

– Svaka utakmica je drugačija. Dosta toga se poklopilo i podseća na prošlogodišnju situaciju kada smo pobedili Liverpul. Bilo bi fenomenalno kada bismo ponovili rezultat od prošle godine, međutim očekuje nas teških devedeset minuta. Totenhem se vratio u formu, imaju ogroman kvalitet što se pokazalo u prvoj utakmici, ali kao što sam rekao očekujem skroz drugačiji meč. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, moramo to da iskoristimo. Pozicija u grupi će dosta biti jasnija nakon sutrašnjeg meča. Na nama je da pružimo kvalitetnu igru i ostvarimo povoljan rezultat – poručio je kapiten Crvene zvezde.

Marin je pre devet godina igrao protiv Totenhema, i prisetio se te utakmice.

– Bilo bi jako lepo kada bih ponovo postigao gol protiv Totenhema. Prethodni put kada se to desilo igrao sam za Verder, bile su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošlo je dosta vremena od tad, trenutno sam igrač Crvene zvezde, čiji sam navijač od rođenja. Sigurno da bi mi značilo da postigem gol, međutim ako to bude i neko od mojih saigrača biću veoma srećan. Ceo tim je pozitivan, analizirali smo meč protiv Totenhema, uvideli smo greške iz prethodnog duela i spremni dočekujemo utakmicu. Pružićemo svoj maksimum i nadamo se da će to biti dovoljno za pobedu – rekao je Marko Marin.

Osvrnuo se Zvezdin kapiten i na nastupe rivala u Premijer ligi.

– Ispratili smo njihovu utakmicu u Premijer ligi, odigrali su nerešeno protiv ekipe Evertona. Međutim to ne sme da bude razlog našeg opuštanja. Očekuje nas analiza te utakmice sa stručnim štabom. Sona poznajem iz nemačkog prvenstva, izuzetni je pozitivan momak. Sigurno da mu nije lako, veoma je teško podneo povredu koju je nenamerno prouzrokovao. Međutim mi moramo da budemo fokusirani na našu igru i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat– zaključio je kapiten Marko Marin.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama