Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

Марин: Надамо се да ће наш максимум бити довољан за победу

Марко Марин

Капитен фудбалског клуба Црвена звезда, Марко Марин, изнео је своја очекивања пред утакмицу 4. кола Лиге шампиона између Црвене звезде и Тотенхема (среда, 21 час).

– Знамо сви колико Кејн значи екипи Тотенхема, међутим Моура је прошле годину урадио невероватну ствар, увео је екипу у финале Лиге шампиона. Кејн је феноменалан фудбалер, али и остали играчи Тотенхема су изузетно квалитетни. Никада није лепо чути да се играч повредио, али нисам сигуран колико је то лоша вест за нас. Екипа као што је Тотенхем на свакој позиција има квалитетну замену. Верујем да ће утакмица на Маракани бити доста другачија у односу на дуел који смо играли пре две недеље. Надам се доброј игри и победи – рекао је Марин.

Прошле године Звезда је на исти датум играла и утакмицу против Ливерпула.

– Свака утакмица је другачија. Доста тога се поклопило и подсећа на прошлогодишњу ситуацију када смо победили Ливерпул. Било би феноменално када бисмо поновили резултат од прошле године, међутим очекује нас тешких деведесет минута. Тотенхем се вратио у форму, имају огроман квалитет што се показало у првој утакмици, али као што сам рекао очекујем скроз другачији меч. Играмо код куће, пред нашим навијачима, морамо то да искористимо. Позиција у групи ће доста бити јаснија након сутрашњег меча. На нама је да пружимо квалитетну игру и остваримо повољан резултат – поручио је капитен Црвене звезде.

Марин је пре девет година играо против Тотенхема, и присетио се те утакмице.

– Било би јако лепо када бих поново постигао гол против Тотенхема. Претходни пут када се то десило играо сам за Вердер, биле су у питању квалификације за Лигу шампиона. Прошло је доста времена од тад, тренутно сам играч Црвене звезде, чији сам навијач од рођења. Сигурно да би ми значило да постигем гол, међутим ако то буде и неко од мојих саиграча бићу веома срећан. Цео тим је позитиван, анализирали смо меч против Тотенхема, увидели смо грешке из претходног дуела и спремни дочекујемо утакмицу. Пружићемо свој максимум и надамо се да ће то бити довољно за победу – рекао је Марко Марин.

Осврнуо се Звездин капитен и на наступе ривала у Премијер лиги.

– Испратили смо њихову утакмицу у Премијер лиги, одиграли су нерешено против екипе Евертона. Међутим то не сме да буде разлог нашег опуштања. Очекује нас анализа те утакмице са стручним штабом. Сона познајем из немачког првенства, изузетни је позитиван момак. Сигурно да му није лако, веома је тешко поднео повреду коју је ненамерно проузроковао. Међутим ми морамо да будемо фокусирани на нашу игру и покушамо да остваримо добар резултат– закључио је капитен Марко Марин.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама