Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Još jedan Kup Srbije za mlade vaterpolistkinje

Vaterpolistkinje Crvene zvezde

Vaterpolistkinje Crvene zvezde osvojile su još jedan trofej Kupa Srbije, pošto su na finalnom turniru za igračice rođene 2000. godine u Novom Sadu pobedile Vojvodinu 12:10 i Palilulu 15:11. Crveno-bele su nedavno osvojile Kup Srbije i u konkurenciji vaterpolistkinja rođenih 2002. godine i kasnije, a većina igračica sa tog turnira igrala je i sada.

Trofej su osvojile: Miona Ivković, Marija Mijušković, Anja Mišković, Tatjana Teodorović, Iva Lujić, Katarina Zelić, Dijana Milovanović, Margareta Miljković, Jelena Šarac, Hristina Ilić, Andrea Gašić, Jovana Todorovski, Marija Todorović i Anastasija Koreni.

U prvom meču crveno-bele su bile bolje od Vojvodine sa 12:10 (3:3, 1:2, 4:2, 4:3). U prvom poluvremenu su se ekipe smenjivale u vođstvu. Vojvodina je vodila 3:1, zatim je Zvezda preokrenula na 4:3, a Novosađanke su kasnije još jednom imale prednost i sa rezultatom 5:4 se otišlo na odmor. Zvezda je ponovo stigla do gola prednosti i održavala ga je do kraja trećeg perioda. Crveno-bele su sredinom odlučujuće četvrtine stekle tri gola prednosti. Tri minuta pre kraja bilo je 11:10 za ekipu Ivane Ćorović, a konačnih 12:10 44 sekunde pre kraja postavila je Tatjana Teodorović.

Najefikasnija je bila Hristina Ilić sa pet golova. Po dva su postigle Anja Mišković i Andrea Gašić, a po jedan Tatjana Teodorović, Iva Lujić i Dijana Milovanović.

U drugom susretu Zvezda je odlično počela protiv Palilule, povela 3:0 i tu prednost je održavala do kraja prve četvrtine. U nastavku je bilo i 8:3, ali je Palilula uhvatila priključak i do poluvremena je smanjila na 9:6. Zvezda se ponovo odvojila u nastavku, stekla šest golova prednosti 10 minuta pre kraja meča i rešila pitanje pobednika. Anja Mišković je bila najefikasnija sa pet golova, koliko je postigla i igračica Palilule, Ana Milićević. Andrea Gašić je dodala tri, Hristina Ilić dva, a po jednom su precizne bile Marija Mijušković, Tatjana Teodorović, Iva Lujić i Jovana Todorovski.

Ekipu Zvezde na finalnom turniru je predvodila Ivana Ćorović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama