Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Још један Куп Србије за младе ватерполисткиње

Ватерполисткиње Црвене звезде

Ватерполисткиње Црвене звезде освојиле су још један трофеј Купа Србије, пошто су на финалном турниру за играчице рођене 2000. године у Новом Саду победиле Војводину 12:10 и Палилулу 15:11. Црвено-беле су недавно освојиле Куп Србије и у конкуренцији ватерполисткиња рођених 2002. године и касније, а већина играчица са тог турнира играла је и сада.

Трофеј су освојиле: Миона Ивковић, Марија Мијушковић, Ања Мишковић, Татјана Теодоровић, Ива Лујић, Катарина Зелић, Дијана Миловановић, Маргарета Миљковић, Јелена Шарац, Христина Илић, Андреа Гашић, Јована Тодоровски, Марија Тодоровић и Анастасија Корени.

У првом мечу црвено-беле су биле боље од Војводине са 12:10 (3:3, 1:2, 4:2, 4:3). У првом полувремену су се екипе смењивале у вођству. Војводина је водила 3:1, затим је Звезда преокренула на 4:3, а Новосађанке су касније још једном имале предност и са резултатом 5:4 се отишло на одмор. Звезда је поново стигла до гола предности и одржавала га је до краја трећег периода. Црвено-беле су средином одлучујуће четвртине стекле три гола предности. Три минута пре краја било је 11:10 за екипу Иване Ћоровић, а коначних 12:10 44 секунде пре краја поставила је Татјана Теодоровић.

Најефикаснија је била Христина Илић са пет голова. По два су постигле Ања Мишковић и Андреа Гашић, а по један Татјана Теодоровић, Ива Лујић и Дијана Миловановић.

У другом сусрету Звезда је одлично почела против Палилуле, повела 3:0 и ту предност је одржавала до краја прве четвртине. У наставку је било и 8:3, али је Палилула ухватила прикључак и до полувремена је смањила на 9:6. Звезда се поново одвојила у наставку, стекла шест голова предности 10 минута пре краја меча и решила питање победника. Ања Мишковић је била најефикаснија са пет голова, колико је постигла и играчица Палилуле, Ана Милићевић. Андреа Гашић је додала три, Христина Илић два, а по једном су прецизне биле Марија Мијушковић, Татјана Теодоровић, Ива Лујић и Јована Тодоровски.

Екипу Звезде на финалном турниру је предводила Ивана Ћоровић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама