Košarka Košarka/Vesti

Pobeda u Zagrebu

Cibona - Crvena zvezda

Autor: CZBG, Ivan J.

Od sjaja do očaja i nazad. Zvezda se igrala sa živcima svojih navijača, ali je uspela na kraju da dođe do vrlo bitne pobede protiv Cibone. Bitne, jer još nije našla recept za rutinsko dobijanje utakmica nego se oslanja na trenutnu inspiraciju. Na kraju, Cibona – Crvena zvezda 72:86 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18).

Zamislite da imate 14 datih trojki iz 19 pokušaja i da budete samo na +3 u jednom trenutku? Uspeli su to puleni Andrije Gavrilovića. Nestvarni šut koji su imali iza linije 6.75 anulirali su izgubljenim loptama kojih je i danas bilo preko 15. Ako na to dodamo i slabiju odbrambenu rolu skoro celog tima i komediju od suđenja u režiji Pukla dolazimo do gore pomenute činjenice. Odlučio je tada Lorenco Braun da preuzme odgovornost i sa 5 poena u dva napada odveo Zvezdu u mirno more koja je bez velikih problema privela meč kraju.

Znalo se da je Zvezda umorna, nije nimalo lako odigrati tri meča u pet dana, naročito posle sjajnog meča u Pioniru protiv Himkija. Tako je i počela. Mlako u odbrani i sa individualnim rešenjima. Svaku našu grešku, a ovo se ispostavilo kroz celi meč, ekipa Cibone je kažnjavala trčanjem i napadanjem na nepostavljenu odbranu. Znali su igrači Cibone da nemaju šta da traže u pozicionoj igri, znali su da je Zvezda umorna pa su trčali kada god su mogli. Zvezda je pre svega fantastičnim šutom za tri (8/11, prednjačili su Dženkins i Čović sa po tri postignute trojke) otišla sa osam poena prednosti na odmor.

Drugo poluvreme je počelo sa Fajeom na četvorci. Kao i uvek, uneo je energije u odbranu, ali bi svaki put, kada bi se odvojili na preko deset, počeli da grešimo, a igrači Cibone kažnjavali naše propuste. Početkom četvrte četvrtine, imali smo i maksimalnih +17 i onda, umesto da mirno privedemo meć kraju i usporimo tok utakmice, naši igrači kreću u jurnjavu i dozvoljavaju Ciboni da se približi na 72:75. Glavnu ulogu tada preuzima Lorenco Braun i Zvezda rutinirano privodi meč kraju.

Čestitke našim igračima i stručnom štabu na pobedi. Sledeću utakmicu, naš tim igra protiv Reala u četvrtak u Areni od 19:00. Poziv svim Zvezdašima da dođu i pomognu ovom timu da napravi veliko iznenađenje i pobedi veliki tim.

CIBONA – CRVENA ZVEZDA 72:86 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18)
Dvorana: Dražen Petrović, Zagreb
Gledalaca: 1800
Sudije: Saša Pukl, Uroš Obrknežević, Denis Hadžić

CIBONA: Bilinovac 4, Rebec 11, Katić 3, Bundović 15, Vucić 2, Kovač 14, Novačić 5, Prkačin 7, Rozić 2, Ljubičić 2, Gibson, Ramljak 7
CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 9, Čović 14, Braun 9, Perperoglu 15, Lazić, Faje 9, Beron 13, Dobrić, Gist 8, Dženkins 9, Simanić, Jovanović

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama