Кошарка Кошарка/Вести

Победа у Загребу

Цибона - Црвена звезда

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Од сјаја до очаја и назад. Звезда се играла са живцима својих навијача, али је успела на крају да дође до врло битне победе против Цибоне. Битне, јер још није нашла рецепт за рутинско добијање утакмица него се ослања на тренутну инспирацију. На крају, Цибона – Црвена звезда 72:86 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18).

Замислите да имате 14 датих тројки из 19 покушаја и да будете само на +3 у једном тренутку? Успели су то пулени Андрије Гавриловића. Нестварни шут који су имали иза линије 6.75 анулирали су изгубљеним лоптама којих је и данас било преко 15. Ако на то додамо и слабију одбрамбену ролу скоро целог тима и комедију од суђења у режији Пукла долазимо до горе поменуте чињенице. Одлучио је тада Лоренцо Браун да преузме одговорност и са 5 поена у два напада одвео Звезду у мирно море која је без великих проблема привела меч крају.

Знало се да је Звезда уморна, није нимало лако одиграти три меча у пет дана, нарочито после сјајног меча у Пиониру против Химкија. Тако је и почела. Млако у одбрани и са индивидуалним решењима. Сваку нашу грешку, а ово се испоставило кроз цели меч, екипа Цибоне је кажњавала трчањем и нападањем на непостављену одбрану. Знали су играчи Цибоне да немају шта да траже у позиционој игри, знали су да је Звезда уморна па су трчали када год су могли. Звезда је пре свега фантастичним шутом за три (8/11, предњачили су Џенкинс и Човић са по три постигнуте тројке) отишла са осам поена предности на одмор.

Друго полувреме је почело са Фајеом на четворци. Као и увек, унео је енергије у одбрану, али би сваки пут, када би се одвојили на преко десет, почели да грешимо, а играчи Цибоне кажњавали наше пропусте. Почетком четврте четвртине, имали смо и максималних +17 и онда, уместо да мирно приведемо мећ крају и успоримо ток утакмице, наши играчи крећу у јурњаву и дозвољавају Цибони да се приближи на 72:75. Главну улогу тада преузима Лоренцо Браун и Звезда рутинирано приводи меч крају.

Честитке нашим играчима и стручном штабу на победи. Следећу утакмицу, наш тим игра против Реала у четвртак у Арени од 19:00. Позив свим Звездашима да дођу и помогну овом тиму да направи велико изненађење и победи велики тим.

ЦИБОНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 72:86 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18)
Дворана: Дражен Петровић, Загреб
Гледалаца: 1800
Судије: Саша Пукл, Урош Обркнежевић, Денис Хаџић

ЦИБОНА: Билиновац 4, Ребец 11, Kатић 3, Бундовић 15, Вуцић 2, Kовач 14, Новачић 5, Пркачин 7, Розић 2, Љубичић 2, Гибсон, Рамљак 7
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Kузмић 9, Човић 14, Браун 9, Перпероглу 15, Лазић, Фаје 9, Берон 13, Добрић, Гист 8, Џенкинс 9, Симанић, Јовановић

Скочи на траку са алаткама