Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda slavila, ali propustila priliku da ponizi Himki

Crvena zvezda - Himki

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su večeras, u okviru 6. kola Evrolige, elkipu Himkija. Ekipe su u ovaj meč ušle sa potpuno različitim skorom nakon pet odigranih utakmica. Himki je imao četri pobede i jedan poraz, dok je Zvezda imala samo jednu pobedu i četri poraza. Ipak, crveno-beli su pokazali da nisu zaboravili da igraju košarku i odigrali su jedan odličan meč (osim poslednje četvrtine) te savladali favorizovani Himki sa 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22).

Prvo poluvreme obeležili su Boriša Simanić i Stratos Perperoglu. Prvi je povukao Zvezdu na samom početku sa osam pogodaka za početnih 8:0, dok je Stratos nastavio nešto kasnije da rešeta koš Himkija. Tako je Simanić poluvreme završio sa 13, a Perperoglu sa 12 poena na svom kontu. Odličnu rolu su pružili i Džejms Gist sa 7, te Dženkins sa 6 poena.

Sam početak ovog meča obeležio je konflikt Branka Lazića i Janisa Teme, nakon čega je Lazić zaradio isključujuću grešku, a Tima samo nesportsku, iako je bilo evidentno da je prvi udario našeg kapitena. Tako je Zvezda nastavila meč bez Lazića, ali srećom to se nije odrazilo na igru u prvom polubvremenu, pa je Zvezda na odmor otišla sa prednošću od 9 poena razlike – 50:41.

A onda u trećoj četvrtini neverovatna igra crveno-belih. Iako je na samom početku Himki trojkom Bertanas uz faul smanjio na samo pet razlike, gosti posle toga nisu znali šta ih je snašlo. Bili Beron se probudio i sa 13 poena u ovoj trećini (3 trojke) jednostavno je uneo potpunu pometnju u redove gostiju. Na sve to nadovezali su se Simanić i Perperoglu sa po još jednim pogotkom za tri poena, pa se na poslednji odmor otišlo sa ogromnih +24 za crveno-bele – 80:56.

U poslednjoj četvrtini veoma konfuzna igra Crvene zvezde koja rezultira serijom Himkija od 14:3, ali Lorenzo Braun sa 2 poena iz igra i 2 sa slobodnih bacanja vraća mir u Zvezdine redove. Do kraja gosti su uspeli da iskoriste slabije izdanje crveno-belih i završe ovaj meč sa samo -12.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Boriša Simanić sa 18 poena, a pratili su ga Bili Beron sa 17, Stratos Perperoglu sa 15, Džejms Gist sa 12 i Lorenzo Braun sa 10 poena.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama