Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда славила, али пропустила прилику да понизи Химки

Црвена звезда - Химки

Кошаркаши Црвене звезде дочекали су вечерас, у оквиру 6. кола Евролиге, елкипу Химкија. Екипе су у овај меч ушле са потпуно различитим скором након пет одиграних утакмица. Химки је имао четри победе и један пораз, док је Звезда имала само једну победу и четри пораза. Ипак, црвено-бели су показали да нису заборавили да играју кошарку и одиграли су један одличан меч (осим последње четвртине) те савладали фаворизовани Химки са 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22).

Прво полувреме обележили су Бориша Симанић и Стратос Перпероглу. Први је повукао Звезду на самом почетку са осам погодака за почетних 8:0, док је Стратос наставио нешто касније да решета кош Химкија. Тако је Симанић полувреме завршио са 13, а Перпероглу са 12 поена на свом конту. Одличну ролу су пружили и Џејмс Гист са 7, те Џенкинс са 6 поена.

Сам почетак овог меча обележио је конфликт Бранка Лазића и Јаниса Теме, након чега је Лазић зарадио искључујућу грешку, а Тима само неспортску, иако је било евидентно да је први ударио нашег капитена. Тако је Звезда наставила меч без Лазића, али срећом то се није одразило на игру у првом полубвремену, па је Звезда на одмор отишла са предношћу од 9 поена разлике – 50:41.

А онда у трећој четвртини невероватна игра црвено-белих. Иако је на самом почетку Химки тројком Бертанас уз фаул смањио на само пет разлике, гости после тога нису знали шта их је снашло. Били Берон се пробудио и са 13 поена у овој трећини (3 тројке) једноставно је унео потпуну пометњу у редове гостију. На све то надовезали су се Симанић и Перпероглу са по још једним поготком за три поена, па се на последњи одмор отишло са огромних +24 за црвено-беле – 80:56.

У последњој четвртини веома конфузна игра Црвене звезде која резултира серијом Химкија од 14:3, али Лорензо Браун са 2 поена из игра и 2 са слободних бацања враћа мир у Звездине редове. До краја гости су успели да искористе слабије издање црвено-белих и заврше овај меч са само -12.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Бориша Симанић са 18 поена, а пратили су га Били Берон са 17, Стратос Перпероглу са 15, Џејмс Гист са 12 и Лорензо Браун са 10 поена.

Скочи на траку са алаткама