Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda dočekuje Himki, Gavrilović želi pobedu

Crvena zvezda - Himki

Košarkaši Crvene zvezde će sutra (četvrtak) odigrati meč 6. kola Evrolige protiv ekipe Himkija u Beogradu (dvorana “Aleksandar Nikolić”).

Ove dve ekipe do sada su odigrale 6 utakmica, a obe ekipe su ostvarile po tri pobede. Ekipa Himkija je odlično krenula u Evroligi i trenutno ima skor od četri pobede uz samo jedan poraz. Himki je u svom poslednjem meču briljirao i slavio protiv Panatinaikosa 103:86. Pre toga su savladali ekipu Bajerna u gostima, te Baskonju i Makabi kod kuće. Jedini poraz zabeležili su u gostima i to protiv ekipe CSKA,

Svce ovo poziva na oprez, posebno iz razloga što naša Crvena zvezda igra dosta promenjivo, paje trenutni skor našeg tima 1-4. Zvezda je imala u utakmicama protiv Panatinaikosa i Makabija, pa donekle i protiv Efesa, priliku da preokrene te mečeve, ali očito da tim sa Malog Kalemegdana još uvek nije ušao u onu formu koju navijači od njih očekuju.

Trener Andrija Gavrilović ipak kaže da je pobeda u ovom meču prioritet, a evo i šta je izjavio za medije:

“Radio sam 7 godina u Himkiju i za taj klub me vežu brojne uspomene, osvojili smo i dva trofeja Evrokupa, i radujem se utakmici sa bivšim glavnim trenerom Kurtinaitisom. Ali – na terenu nema prijateljstva, mnogo nam je važna ova utakmica i pobeda u njoj, svesni smo dobrog “momentuma” i poslednjih rezultata Himkija, ali pred našim navijačima pobeda je imperativ i to na bilo koji način!”

Pred ovaj meč govorio je i Dejan Davidovac koji je rekoa sledeće:

“Očekuje nas meč sa ekipom koja je u dobrom ritmu i momentu, koja stiže u Beograd nakon ubedljve pobede nad Panatianikosom u Moskvi. Nećemo imati puno vremena da se spremimo za ovu utakmicu, ali su isti uslovi za obe ekipe. Himki igra dobro ove sezone, zna se da ih predvodi Šved, ali to je tim koji je ispunjen odličnim igračima na svim pozicijama. Doveli su Mozgova, Jerebka, Jovića, što govori o njihovim ambicijama ove sezone. Mi sa druge strane moramo da budemo konstantni, jer nas je to dosta koštalo u nekim prethodnim utakmicama. Uz veliku podršku sa tribina ali i našu energiju na parketu možemo do rezultata”.

Utakmica Crvena zvezda mts – Himki igra se u četvrtak od 19 časova u hali „Aleksandar Nikolić“, a nakon toga crveno-beli se u 7.kolu protiv madridskog Reala ponovo sele u „Štark Arenu“.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama