Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда дочекује Химки, Гавриловић жели победу

Црвена звезда - Химки

Кошаркаши Црвене звезде ће сутра (четвртак) одиграти меч 6. кола Евролиге против екипе Химкија у Београду (дворана “Александар Николић”).

Ове две екипе до сада су одиграле 6 утакмица, а обе екипе су оствариле по три победе. Екипа Химкија је одлично кренула у Евролиги и тренутно има скор од четри победе уз само један пораз. Химки је у свом последњем мечу бриљирао и славио против Панатинаикоса 103:86. Пре тога су савладали екипу Бајерна у гостима, те Баскоњу и Макаби код куће. Једини пораз забележили су у гостима и то против екипе ЦСКА,

Свце ово позива на опрез, посебно из разлога што наша Црвена звезда игра доста промењиво, паје тренутни скор нашег тима 1-4. Звезда је имала у утакмицама против Панатинаикоса и Макабија, па донекле и против Ефеса, прилику да преокрене те мечеве, али очито да тим са Малог Калемегдана још увек није ушао у ону форму коју навијачи од њих очекују.

Тренер Андрија Гавриловић ипак каже да је победа у овом мечу приоритет, а ево и шта је изјавио за медије:

“Радио сам 7 година у Химкију и за тај клуб ме вежу бројне успомене, освојили смо и два трофеја Еврокупа, и радујем се утакмици са бившим главним тренером Куртинаитисом. Али – на терену нема пријатељства, много нам је важна ова утакмица и победа у њој, свесни смо доброг “моментума” и последњих резултата Химкија, али пред нашим навијачима победа је императив и то на било који начин!”

Пред овај меч говорио је и Дејан Давидовац који је рекоа следеће:

“Очекује нас меч са екипом која је у добром ритму и моменту, која стиже у Београд након убедљве победе над Панатианикосом у Москви. Нећемо имати пуно времена да се спремимо за ову утакмицу, али су исти услови за обе екипе. Химки игра добро ове сезоне, зна се да их предводи Швед, али то је тим који је испуњен одличним играчима на свим позицијама. Довели су Мозгова, Јеребка, Јовића, што говори о њиховим амбицијама ове сезоне. Ми са друге стране морамо да будемо константни, јер нас је то доста коштало у неким претходним утакмицама. Уз велику подршку са трибина али и нашу енергију на паркету можемо до резултата”.

Утакмица Црвена звезда мтс – Химки игра се у четвртак од 19 часова у хали „Александар Николић“, а након тога црвено-бели се у 7.колу против мадридског Реала поново селе у „Штарк Арену“.

Скочи на траку са алаткама