Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Novosađanke za nastavak uspešne serije. Obezbeđen direktan prenos

ŽFK Crvena zvezda

Nova dvonedeljna pauza u Super ligi Srbije u fudbalu za žene bliži se kraju. Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 8. kola, ili prvog kola druge faze takmičenja. Naše devojke na igralištu sa veštačkom travom podno južne tribine stadiona „Rajko Mitić“ dočekuju novosadsku Vojvodinu.

Beogradske i novosadske crveno-bele sastala su se na samom startu ovosezonskog šampionata. U Novom Sadu 18. avgusta „Vučice“ su golovima Mirele Tenkov (2), Jovane Aranđelović, sestara Aleksandre i Sare Savanović i Jovane Stojanović deklasirale ekipu iz „srpske Atine“ rezultatom 6:1. Taj susret je pokazao ono što se i pre njegovog odigravanja znalo, da su naše igračice za klasu bolje i sam rezultat je bio realni pokazatelj kvaliteta dveju okipa. Treba napomenuti da je Crvena zvezda u ovom susretu nastupila u sledećem sastavu: S. Cetinja, J. Raičević (od 23` A. Trišić), J. Miladinović (od 61` A. Šćepanović), R. Mogolola, N. Milović, A. Savanović (od 53` A. Krstić), S. Malešević, J. Aranđelović, S. Savanović, J. Stojanović, M. Tenkov /kap./.

Četiri meseca kasnije dve ekipe se nalaze na pozicijama koje su bile sasvim očekivane. Novosadska ekipa nalazi se u teškoj poziciji. Sa svega četiri osvojena boda zauzima pretposlednju sedmu poziciju i očekuje je grčevita borba za opstanak u ekiti, dok su „Vučice“ nakon turbulentnog perioda u prethodnom kolu prikazale zapaženu partiju kojom su deklasirale ekipu iz Gornje Varoši i time se učvrstile na drugoj poziciji sa pet bodova zaostatka u odnosu na lidera iz Subotice.

Ekipa koju će ovoga puta selektirati trener Slaviša Čula svakako je apsolutni favorit i sve izuzev ubedljivog trijumfa predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju. Istovremeno, naš stručni štab će imati priliku i da isproba neke nove taktičke zamisli jer treba naglasiti da već za sedam dana Crvenu zvezdu očekuje derbi susret u Subotici protiv ekipe Spartaka, a upravo taj meč može i definitivno već sada rašiti šampionsku trku, ili sa druge strane može uneti neizvesnost koja već godinama ne vlada u srpskom ženskom fudbalu.

U istoriji međusobnih duela ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Vojvodina do sada su odigrale 17 međusobnih susreta. Daleko više uspeha imale su beogradske crveno-bele koje su čak 14 puta slavile, dok su tri susreta okončana bez pobednika. Ukupan gol koeficijent iznosi 65:20, a najubedljiviju pobedu naš klub je ostvario 17. oktobra 2018. godine pobedivši rezultatom 9:2.

Treba napomenuti da trener Slaviša Čula i na ovom susretu neće moći da računa na Katarinu i Tijanu Đorđević, dok raduje podatak da se nekoliko igračica koje vuku povrede još od starta šampionata vratilo u trenažni proces, pa se uskoro može očekivati i njihov povratak na „zaleni tepih“.

Portal „mojacrvenazvezda.net“ kao i uvek biće uz naše crveno-bele „Vučice“ i omogućiće široj Zvezdaškoj javnosti, kao i svim drugim ljubiteljima ženskog fudbala, da predstojeći susret u direktnom prenosu isprati na našem YouTube kanalu.

– Super liga Srbije u fudbalu za žene, 8. kolo:
ŽFK Crvena zvezda – ŽFK Vojvodina
Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“
Datum: Nedelja, 27. oktobar
Početak: 19 časova
Prenos: YouTube kanal portala „mojacrvenazvezda.net“

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama