Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда жели Барселонин скалп

Кошаркаши Црвене звезде вечерас у хали “Александар Николић” дочекује фаворизовану екипу Будућности коју предводи бивши Звездин стратег, Светислав Пешић.

Након бурних дана у црвено-белим табору и оставке тренера Милана Томића, навијачи Звезде вечерас ће пружити огромну подршку свом тиму у покушају да превазиђе кризу у којој се налази. Хала ће сигурно бити испуњена до последњег места и верујемо да ће то бити ветар у леђа нашим кошаркашима.

На клупи црвено-белих вечерас ће седети Андрија Гавриловић коме ће ово бити заиста ватрено крштење, али надамо се успешно. Ево шта је он рекао пред овај сусрет.

“Сви знају снагу и циљеве Барселоне ове сезоне. И ми смо свесни тога, али се наш задатак зна – да „нападнемо“ победу на свакој утакмици Евролиге коју играмо ове сезоне. Верујемо да можемо, а наша филозофија је да свако треба да покаже на терену да је бољи од Црвене звезде. Позивам наше навијаче да нас подрже, не кријемо да је специфичан тренутак, али баш зато сада очекујемо још већу и бучнију подршку са трибина, убеђени смо да она неће изостати!”

Пред овај сусрет новинарима се обратио и Огњен Добрић са речима:

“Улазимо у ову утакмицу спремни, очекује нас једна од екипа која је много уложила у велика појачања, Миротић, Абринес, Дејвис, Хигинс, Дилејни…ту је тренер Светислав Пешић, све са јасним циљем да се пласирају врло високо, чак и до трофеја Евролиге. Међутим, ми радимо напорно, и желимо да се прикажемо пред нашим навијачима у најбољем светлу. Верујем да уз бучну подршку са трибина можемо до доброг резултата који би нам донео много у наставку и на почетку овог мини циклуса у коме нас очекују чак четири утакмице у наредних седам дана”.

Црвено-бели ће у овај меч ући без Огњена Кузмића који је ушао у тренажни процес и Дерика Брауна који ће се опорављати наредне 2 седмице.

Због огромног интересовања (карте распродате још у уторак) КК Црвена звезда апелује на све који долазе у четвртак увече у халу „Александар Николић“ да дођу што раније због опсежних контрола које ће се спроводити на улазима хале.

Молимо и овом приликом све гледаоце да ослободе све пролазе, спортски навијају, не бацају предемете у терен и помогну екипи да дође до победе!

Утакмица Црвена звезда мтс – Барселона игра се од 21 сат, а следеће недеље следи први велики изазов – две утакмице Евролиге у три дана, гостовање ЕФЕС-у у уторак, а већ у четвртак у Београд (такође Хала Александар Николић) стиже руски Химки.

Скочи на траку са алаткама