Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pala u drugom poluvremenu

Crvena zvezda - Barselona

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave iznenađenje i savladaju favorizovanu ekipu Barselone na parketu hale “Aleksandar Nikolić”.  Nakon šok terapije i odlaska trenera Tomića, Andrija Gavrilović koji je preuzeo ekipu uspeo je sa njom da drži ritam samo u prvih 20 minuta. Kasnije su njegovi izabranici pali, naročito u polju napada i dopustili su ekipi Barselone da se vrati u meč i zasluženo slavi. Moramo istaći da je Crvena zvezda i pored dobre, na momente odlične, odbrane imala veliki problem u organizaciji napada i da su teret u drugom poluvremenu izuzetno loše izneli Lorenzo Braun i Filip Čović koji nikako nisu uspeli da povežu redove svoje ekipe.

Crveno-beli su odigrali veoma dobro poluvreme. U prvoj trećini Zvezda je krenula odlično. Igrali su puleni Andrije Gavrilovića odličnu odbranu i trojkom Boriše Simanića došli u vodstvo od 12:6. Posle te trojke sledi nekoliko loših rešenja Gista i Dženkinsa, ali onda je usledila fantastična odbrana upravo Dženkinsa nakon koje Zvezda dolazi do 14:9. Ova četvrtina se završava košem Stratosa Perperoglua za vodstvo Zvezde od 16:12. Vredi napomenuti da je Zvezda u ovom periodu iamla čak 7 izgubljenih lopti što je na neki način rezultiralo sa svega ćetiri poena prednosti za naše košarkaše.

Druga četvrtina kreće trojkom Kjurika za 16:15, ali odlični Ognjen Dobrić vraća trojku i na semaforu je 19:15. Barselona ponovo dolazi na samo poen zaostatka (19:18) a trojku postiže Higins, međutim Džejms Gist vraća trojku i Zvezda opet ima četri poena prednosti (22:18). U tim trenucima na parket ulazi Ognjen Kuzmić koji je ispračen velikim aplauzom i skandiranjem njegovog imena. Zvezda pojačava ritam i upravo košem Kuzmića dolazi na +10 (30:20). Kada je Mohamed Faje postigao tri poena za 33:20, činilo se da će crveno-beli slomiti Barselonu. Ipak sa 7 poena Mirotića gosti se vraćaju na 33:27, a Davidovac i Simanić sa linije slobodnih bacanja vraćaju Zvezdu na +9 (36:27). Crveno-beli su imali napad, ali 15 sekundi do kraja Lorenzo Braun gubi loptu i Zvezda biva kažnjena trojkom Hange za konačnih 36:33 na poluvremenu.

Treća četvrtina nije nikako bila dobra za crveno-bele. Nakon što je Lorenzo Braun postiga četri poena i doveo Zvezdu u vodstvo 42:35, isti igrač pravi svoju četvrtu ličnu grešku i izlazi sa parketa. Od tada kreće Zvezdin sunovrrat i Barselona uspeva da preokrene meč i da na poslednji odmor ode sa prednošću od 49:57.

Ni polednji period nije bio dobar za četu Andrije Gavrilovića. Barselona je konstantno držala ritam koji njoj odgovara i nije dopuštala Zvezdi da se vrati u meč. Tek na pet minuta do kraja crveno-beli su uspeli da smanje na 8 razlike za goste košem Džejmsa Gista, ali pri rezultatu 57:67 Zvezda iz nesportske Higinsa koristi samo jedno slobodno bacanje i bilo je jasno da će se crveno-beli teško vratiti u utakmicu. Poslednji pokušaj bile su dve trojke (Faje i Gist) za smanjenje na sedam poena razlike, ali ekipa Svetislava Pešića uspela je meč da privede kraju i tako ostane na perfektnom skoru od 4-0 u Evroligi. Konačan rezultat meča bio je 65:73.

U Zvezdinim redovima jedini dvocifren bio je Džejms Gist sa 10 postignutih poena.

Crvena zvezda sada ima skor 1-3, a sledeću utakmicu u elitnom takmičenju igra u Istanbulu protiv ekipe Anadolu Efesa (29. oktobar).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama