Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Гавриловић: Мало је једно полувреме за победу над Барселоном

Андрија Гавриловић

После утакмице сви су ишекивали да чују тренера Андрију Гавриловића да прокоментарише утакмицу и узреоке Звездиног пораза од Барселоне. Ево шта је стратег црвено-белих рекао:

“Рекли смо у најави да нас очекује специфична утакмица, а противник нам је била Барселона. Задовољан сам како смо започели утакмицу, нашом енергијом у првом полувремену. Не можете, немогуће је да победите Барселону за једно полувреме. У трећој деоници игра се променила, Барселона је подигла ниво игре у одбрани, притискали су одбрани и играли јако агресивно. Волео бих да кажем да је Барселона сјајан тим са сјајним тренером и честитао бих тренеру Пешићу, показали су реакцију и то је важно за њих. Такође, бих волео да поменем да је Кори Хигинс, један од најбољих бекова Европе изашао из игре због пет личних. То довољно говори о њима као екипи и како су подређени колективу”.

Гавриловић је такође одговорио на питање зашто није играо Били Берон:

“Берон је уз сагласност клуба ишао у САД јер му се родио син. Он је ––допутовао у среду, у пет дана је имао два велика лета и имао тамо веома исцрпљујућ период. Једини разлог што није играо је то што је потрошио много енергије, није тренирао и није се спремао за утакмицу. Ево и јавно бих му честитао на рођењу сина. Нисмо га исцепали, не би он разумео тај наш обичај”.

Последње питање је било упућено око расподеле минутаже тј. зашто, тачније, Добриће не добија већу минутажу.

“Минути на спољним позицијама, ми имамо такву расподелу по улогама да се Добрић нажалост налази на позицији где имамо још два играча. Ту су Лазић, Перпероглу и донекле Давидовац. Свакако треба пратити учинак и видети ко заслужује да буде на терену. Непријатно је причати о појединцима, али овде могу да видим да је Добрић играо 17 минута, Перпероглу 13, а Лазић 11. Они су сви више, мање на истој позицији и сви су потребни. У једном тренутку ће бити логичније да неко не буде у ротацији, да се неком појача минутажа. Не мислим да се Перпероглу или Лазић мало залажу од Добрића. Да се он баца за лоптом, како сте рекли, а други не бацају. Играчи су са различитим карактеристима, деле минуте. Не знам да ли сте задовољни са одговором, али другог конкретног разлога нема”.

Скочи на траку са алаткама