Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Pobeda vaterpolista u Budvi

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su svoju drugu pobedu u regionalnoj ligi. Večeras su na gradskom bazenu u Budvi bili bolji od domaćina i slavili rezultatom 13:11 (4:1, 2:3, 5:3, 2:4).

Crveno-beli su mnogo bolje otvorili ovaj meč i već u prvoj trećini došli do lepe prednosti.  Iako su domaćini preko Hrvata Nikole Milardovića, iz peterca, došli do vodstva od 1:0, Zvezda je preko Marka Jankovića (2), kristijana Šulca i Veljka Tankosića preokrenula rezultat i na semaforu je stajalo 1:4.

Ekipa Budve u drugoj četvrtini postiže dva pogotka (Savo Ćetković i Marko Vukmirović) i dolazi samo na gol zaostatka 3:4. Ipak, Zvezda golovima Miloša Vukićevića i Marka Radovića vraća prednost na tri gola razlike (3:6), a Savo Ćetković svojim drugim golom smanjuje na 4:6 što je bio i konačan rezultat na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Zvezda je uspela da poveća prednost iz prvog poluvremena i tako stvori odličnu zalihu pred poslednji period. Strelci za crveno-bele u ovom periodu su bili Marko Janković, Kristijan Šulc, Ivan Gusarov (2) i Marko Radović, a za domaćina Nikola Milardović, Savo Ćetković i Branko Franeta.

U poslednjem periodu Zvezda je dobro igrala sve do rezultata 8:12, ali onda domaćin sa tri gola dolazi do samo gola zaostatka (11:12). Ipak, crveno-beli na minut do kraja postižu pogotak za konačnih 11:13. U ovoj četvrtini strelac za Zvezdu je bio Marko Janković sa dva postignuta gola, a za domaćine su se u strelce upisali Nikola Milardović, Stefan Kovačević, Blagoje Ivović i Savo Ćetković.

Posle ove pobede Zvezdini vaterpolisti nalaze se na petom mestu sa sedam osvojenih bodova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama