Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Победа ватерполиста у Будви

Ватерполисти Црвене звезде остварили су своју другу победу у регионалној лиги. Вечерас су на градском базену у Будви били бољи од домаћина и славили резултатом 13:11 (4:1, 2:3, 5:3, 2:4).

Црвено-бели су много боље отворили овај меч и већ у првој трећини дошли до лепе предности.  Иако су домаћини преко Хрвата Николе Милардовића, из петерца, дошли до водства од 1:0, Звезда је преко Марка Јанковића (2), кристијана Шулца и Вељка Танкосића преокренула резултат и на семафору је стајало 1:4.

Екипа Будве у другој четвртини постиже два поготка (Саво Ћетковић и Марко Вукмировић) и долази само на гол заостатка 3:4. Ипак, Звезда головима Милоша Вукићевића и Марка Радовића враћа предност на три гола разлике (3:6), а Саво Ћетковић својим другим голом смањује на 4:6 што је био и коначан резултат на полувремену.

У трећој четвртини Звезда је успела да повећа предност из првог полувремена и тако створи одличну залиху пред последњи период. Стрелци за црвено-беле у овом периоду су били Марко Јанковић, Кристијан Шулц, Иван Гусаров (2) и Марко Радовић, а за домаћина Никола Милардовић, Саво Ћетковић и Бранко Франета.

У последњем периоду Звезда је добро играла све до резултата 8:12, али онда домаћин са три гола долази до само гола заостатка (11:12). Ипак, црвено-бели на минут до краја постижу поготак за коначних 11:13. У овој четвртини стрелац за Звезду је био Марко Јанковић са два постигнута гола, а за домаћине су се у стрелце уписали Никола Милардовић, Стефан Ковачевић, Благоје Ивовић и Саво Ћетковић.

После ове победе Звездини ватерполисти налазе се на петом месту са седам освојених бодова.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама