Кошарка Кошарка/Вести

Милан Томић више није тренер Црвене звезде!

Небојша Човић

На самом почетку конференције за штампу, председник Црвене звезде Небојша Човић је одмах дао прилику новинарима да поставе питања.

Небојша Човић

Прво питање је одмах било везано за тренера Томића, а Небојша Човић је одговорио да су се Звезда и Томић пријатељски растали.

После тога се повела прича о Звездиним финансијама, али најискреније, ово је тренутно била секундарна тема, па се овом приликом не желимо бавити њом.

Након тог излагања о финансијском делу, постављено је питање да ли се размишља о отказу играчима, али је Човић одговорио да отказа неће бити. Најавио је да ће за неких 10-ак дана Кузмић бити спреман и да се нада да ће се неки повређени играчи (Дерик Браун и Гист) опоравити и бити на располагању новом тренеру.

Председник Црвене звезде такође је поменуо да је сарадња са новинарима јако битна – да Звезда даје праве информације, али да новинари не преносе нешто што клуб није рекао.

Поставило се питање о Дејвиду Блату, али Човић је рекао да је то само на нивоу лицитација. Такође, касније је рекао да је заговорник да се младим тренерима даје шанса и да Звезда нема новца да плаћа врхунске тренере, као и да нисмо добар амбијент за стране тренере.

На питање да ли се размишља о тренеру ФМП-а, Човић је одговорио да ће онај који дође имати путпуну подршку свих у клубу, као и да се о свим именима, за место тренера, размишља. Такође, рекао је да “тако изгледа” да ће Андрија Гавриловић највероватније водити екипу против Барселоне. Рекао је да Гавриловић добро ради свој посао, да има искуства уз Милана Томића, али да не жели да направи никакву грешку те да ће се видети ко ће бити главни тренер Црвене звезде.

Скочи на траку са алаткама