Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Imamo našu filozofiju

Vladan Milojević

Crvena zvezda će odmeriti snage sa Totenhemom u okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Šef stručnog štaba našeg tima, Vladan Milojević izneo je očekivanja pred meč koji je na programu sutra od 21 čas.

– Ponosan sam što sam trener Crvene zvezde. Došli smo do toga da možemo da igramo sa ovakvim timovima i verujem da ćemo i u budućnosti biti u 32 najbolje ekipe u Evropi. Ponavljam da su Bajern i Totenhem, s obzirom na države iz kojih dolaze, kao i na lige koje igraju i rezultate koje ostvaruju u poslednjih nekoliko godina- favoriti. Što se tiče igre, spremamo se kao i do sada i daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Imamo respekt prema svakom rivalu, ali nemamo čega da se plašimo. To je naša filozofija – rekao je Milojević i dodao da mu je žao što na tribinama Vajt Hart Lejna neće biti navijača Crvene zvezde.

Utakmicu protiv Totenhema propustiće Ričmond Boaći koji je ostao u Beogradu zbog povrede.

– Kad nekog nema, onda se potencira da nam neko fali. Lično ne razmišljam tako, jer imam poverenje u sve moje fudbalere. Protiv Olimpijakosa je bio povređen Pavkov, protiv Totenhema Boaći, ali to je nešto sa čim moramo da se nosimo.

Šef stručnog štaba našeg tima osvrnuo se i na konstatacije medija kako je domaćin sutrašnjeg meča u rezultatskoj krizi.

– Totenhem prolazi kroz nešto s čime se svi timovi suočavaju i mislim da je previše akcenat stavljen na to. Domaćin ima trenera koji sjajno radi posao već duži vremenski period i sigurno je jedan od najboljih stručnjaka na svetu, kao i igrače koji su iskusni i većinom reprezentativci svojih zemalja. Imaju nekih problema, ali su jedan od najboljih timova u Premijer ligi. Gledaćemo na Totenhem kao da je u najboljoj formi, a to da li su u krizi ne bi trebalo da nas zanima ili opterećuje.

Veza između Crvene zvezde i Totenhema je Goran Bunjevčević. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, koji je preminuo prošle godine, nosio je dres oba kluba. Ideja domaćina je da se Bunjevčeviću oda počast u okviru sutrašnje utakmice.

– Nisam o ovome do sada pričao, ali moj prvi dolazak kao trenera u Omladinsku školu Crvene zvezde vezujem za Gorana Bunjevčevića. On je bio taj koji je dao “zeleno svetlo” i zaposlio me. Bio mi je veoma drag, sportski je živeo i voleo fudbal. Veliki zvezdaš i čovek koji je mnogo dao srpskom fudbalu. Gest Totenhema pokazuje o koliko velikom klubu se radi. Oni vode računa o tim stvarima i zbog toga su veliki. Naklon sa moje strane – podvukao je Milojević i kao reakciju na pitanje domaćeg novinara, osudio rasističke napade na reprezentativce Engleske.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama