Hokej Hokej/Vesti

Marko Dragović: “Ovo je bilo veliko iskustvo za nas”

Marko Dragović (SKHL Crvena zvezda)

Hokejaši Crvene zvezde su ovog poslednjeg vikenda odigrali tri utakmice u okviru druge runde Kontinental Kupa u Ukrajini. Nažalost, crveno-beli su zabeležili tri poraza (Donbas, Mogo i Brašov), ali nisu razočarali prikazanom igrom.

Za sagovornika, ovog puta, smo imali mladog igrača Crvene zvezde, Marka Dragovića (18 godina), koga smo prvo zamolili da nam malo sumira Zvezdin nastup u drugoj rundi Kontinental Kupa. Takođe, za naš portal izjavu je dao još jedan mladi, ali bivši igrač Crvene zvezde, Andreja Popović.

Marko Dragović (SKHL Crvena zvezda)

“Mislim da možemo da budemo zadovoljni prikazanom igrom na celom turniru, pogotovo u drugoj i trećoj utakmici. Donbas je ipak bio previše jak za nas, prosto su brži, jači i veštiji i sa njima je bilo najteže. Mi smo se borili, trudili i pokazali karakter, ali jednostavno hokej je takav sport da se razlika u kvalitetu jasno vidi i pokaže. Što se tiče druge utakmice, Letonci su nam brzo dali dva gola i posle se malo opustili što smo mi iskoristili i u drugoj trećini bili skoro izjednačeni, ali smo primili taj gol minut pred kraj i potom potpuno pali u trećoj trećini, dok su oni “dodali gas” i završili posao. U treću utakmicu smo ušli dobro, ali smo napravili par glupih grešaka što je protivnik kaznio. Uspeli smo nakon toga da se vratimo, ali su nas greške i neiskorištene šanse koštale boljeg rezultata na kraju. Sve u svemu, u sve tri utakmice smo bili vrlo požrtvovani i motivisani, i mislim da se nismo obrukali”, rekao je Marko Dragović.

“Zvezda ima mlad i perspektivan tim, i samo treba vredno trenirati i biti strpljiv, a posle će rezultati sami doći. Mislim da im dosta fale termini za treninge i utakmice. Pošto ja sada živim i treniram u Slovačkoj, ovde se sve organizacijski dosta razlikuje od  onoga što sam imao u Zvezdi. Zvezda bi postizala sjajne rezultate da ima više utakmica u nogama”, rekao je Andreja Popović, dojučerašnji igrač Crvene zvezde.

Zamolili smo Dragovića da nam prenese svoje utiske o celokupnom turniru, organizaciji, kao i zbog čega su drugi klubovi ispred Zvezde. Marko je jasno i glasno objasnio ovu poslednju stavku:

“Teško je igrati protiv igrača koji žive od hokeja, kao i ekipa koje su mnogo organizovanije i sa mnogo većim budžetima”, pa nastavio o samom turniru:

“Sama organizacija je bila vrhunska, od dočeka na aerodromu, tv prenosa, samih uslova za igru, hale i punih tribina. Odigrali smo tri vrlo jake utakmice i ovo je bilo veliko iskustvo za nas, pogotovo što nam je ekipa većinski sačinjenja od mladih igrača”.

Za sam kraj Dragović je pozdravio i ekipu našeg portala:

“Pozdrav sa vaš portal i sve što radite!”

Hvala i tebi Marko, kao i svima u hokejaškom klubu! Želimo da se zajedno radujemo novim uspesima našeg voljenog kluba.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama