Хокеј Хокеј/Вести

Марко Драговић: “Ово је било велико искуство за нас”

Марко Драговић (СКХЛ Црвена звезда)

Хокејаши Црвене звезде су овог последњег викенда одиграли три утакмице у оквиру друге рунде Континентал Купа у Украјини. Нажалост, црвено-бели су забележили три пораза (Донбас, Мого и Брашов), али нису разочарали приказаном игром.

За саговорника, овог пута, смо имали младог играча Црвене звезде, Марка Драговића (18 година), кога смо прво замолили да нам мало сумира Звездин наступ у другој рунди Континентал Купа. Такође, за наш портал изјаву је дао још један млади, али бивши играч Црвене звезде, Андреја Поповић.

Марко Драговић (СКХЛ Црвена звезда)

“Мислим да можемо да будемо задовољни приказаном игром на целом турниру, поготово у другој и трећој утакмици. Донбас је ипак био превише јак за нас, просто су бржи, јачи и вештији и са њима је било најтеже. Ми смо се борили, трудили и показали карактер, али једноставно хокеј је такав спорт да се разлика у квалитету јасно види и покаже. Што се тиче друге утакмице, Летонци су нам брзо дали два гола и после се мало опустили што смо ми искористили и у другој трећини били скоро изједначени, али смо примили тај гол минут пред крај и потом потпуно пали у трећој трећини, док су они “додали гас” и завршили посао. У трећу утакмицу смо ушли добро, али смо направили пар глупих грешака што је противник казнио. Успели смо након тога да се вратимо, али су нас грешке и неискориштене шансе коштале бољег резултата на крају. Све у свему, у све три утакмице смо били врло пожртвовани и мотивисани, и мислим да се нисмо обрукали”, рекао је Марко Драговић.

“Звезда има млад и перспективан тим, и само треба вредно тренирати и бити стрпљив, а после ће резултати сами доћи. Мислим да им доста фале термини за тренинге и утакмице. Пошто ја сада живим и тренирам у Словачкој, овде се све организацијски доста разликује од  онога што сам имао у Звезди. Звезда би постизала сјајне резултате да има више утакмица у ногама”, рекао је Андреја Поповић, дојучерашњи играч Црвене звезде.

Замолили смо Драговића да нам пренесе своје утиске о целокупном турниру, организацији, као и због чега су други клубови испред Звезде. Марко је јасно и гласно објаснио ову последњу ставку:

“Тешко је играти против играча који живе од хокеја, као и екипа које су много организованије и са много већим буџетима”, па наставио о самом турниру:

“Сама организација је била врхунска, од дочека на аеродрому, тв преноса, самих услова за игру, хале и пуних трибина. Одиграли смо три врло јаке утакмице и ово је било велико искуство за нас, поготово што нам је екипа већински сачињења од младих играча”.

За сам крај Драговић је поздравио и екипу нашег портала:

“Поздрав са ваш портал и све што радите!”

Хвала и теби Марко, као и свима у хокејашком клубу! Желимо да се заједно радујемо новим успесима нашег вољеног клуба.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама