Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Futsaleri bolji od Novog Pazara

KMF Crvena zvezda

U 5. kolu nacionalnog prvenstva u malom fudbalu, na Banjici su se sastale ekipe Crvene zvezde i Novog Pazara. Slavila je domaća ekipa rezultatom 4:1.

Prvo poluvreme počelo je agresivnom igrom Zvezde pa se igralo uglavnom na polovini domaćina. To je već u prvom minutu donelo prednost Zvezdi kada je Tales iskoristio pas sa boka i bio sam u izglednoj situaciji i rutinski savladao golmana gostiju. Sledeća zanimljiva situacija desila se pred golom Zvezde u 4.minutu kada nakon jednog pasa kroz sredinu igrač gostiju uspeva da uputi udarac  pored našeg golmana koji je takođe krenuo na tu loptu, čini se dovoljno da zatvori dobar deo gola pa lopta pogađa stativu.

Pre Zvezdinog drugog gola beležimo još dve izgledne šanse za Zvezdu, u jednoj izostao je samo završni šut jer je lopta prešla  preko noge igraču domaćih i druga kada je Strahinja Petrov izblokiran nakon odličnog povratnog pasa sa desnog boka. A onda u 14.minutu najlepši momenat meča za vođstvo Zvezde od 2:0. Korner je izveo kapiten Perić, parabolu na drugu stranu terena na volej je sačekao Stefan Stanojević i neodranjivo šutirao. Slično je pokušano još jednom pred kraj poluvremena, kada je indentično izveo korner Perić, ovoga puta za Petrova ali on nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo.

Drugo poluvreme nije bilo toliko zanimljivo kao prvo. Pred golom Zvezde osim gola za goste i nekoliko šuteva iz daljine kada se istakao golman Zvezde nije se puno toga dešavalo. Gosti su do pred kraj meča igrali bez golmana u fazi napada, da bi se vraćao na gol u fazi odbrane. Prvu takvu izmenu iskoristili su igrači Zvezde, pritisnuli goste i slabiji pas ka golmanu-igraču  iskoristio je Petrov, uklizao i ubacio loptu u mrežu za 3:0.

Igrao se 6.minut nastavka. A ubrzo je bilo i 4:0. Nakon oduzete lopte na sredini terena, brza razmena pasova nakon koje se Perić našao u izglednoj situaciji i lako matirao golmana gostiju. Aplauzi sa tribina razgalili su kapitena, koji je tražio i dobio još jači aplauz.

Nakon toga nije to Zvezda mnogo koristila, osim Talesa koji je pokušao u par navrata, mada ruku na srce nije ni mogla jer su gosti igrali previše oprezno, što je i ubilo svaku neizvesnost pred Zvezdinim golom jer je to Zvezda lako branila. Nekoliko šuteva iz daljine koje je odbranio golman i gol u 14.minutu kada je iskosa sa leve strane igrač gostiju uspeo nekako da pronađe put do mreže je sve od gostiju. Sa druge strane, stil igre gostiju omogućavao je Zvezdi da iz kontre zapreti i bilo  je neprijatnih situacija i poneka šansa. Posebno izdvajamo jednu lepu akciju iz 15.minuta, kada je sjajan pas sa Zvezdine polovine uz aut liniju uputio Perić, nakon čega je usledio pas sa boka pred gol gde su bili Tales i Petrov koji su se spetljali pred golom i nisu uspeli da postignu gol. Zvezdini futsaleri rutinski su priveli utakmicu kraju i zabeležili novu pobedu i sugurnim koracima idu ka šampionskoj tituli.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama