Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели гостују у Новом Месту

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде ће у недељу, од 18 часова, гостовати екипи Крке у Новом Месту, у оквиру 3. кола АБА лиге.

Црвено-бели су тренутно везали два пораза (Будућност и Макаби), па ће тако ова утакмица бити одлична прилика да се наши кошаркаши врате на победнички пут.

Тренер Милан Томић је пред овај меч рекао следеће:
“Очекује нас утакмица са екипом која је у прошлом колу савладала Задар као гост и која је редован учесник регионалног такмичења. У овај меч улазе без притиска, са друге стране, ми након тешке утакмице у Тел Авиву смо морали брзо да се окренемо припреми ове утакмице, и то је ритам као што сам и раније говори који ће сада бити уобичајен у наредном периоду. У Новом месту морамо да одиграмо чврсто, без падова, сконцентрисано и да тако дођемо до бодова у гостујућој хали која је мала, али у којој атмосфера пуно значи играчима Крке”.

На тренера Томића надовезао се и играч Дејан Давидовац:

“Већина играча у актуелном саставу Црвене звезде је играла већ у Новом Месту у хали која је мала, али са одличном атмосфером и подршком за домаћу екипу када је пуна. Нисмо имали пуно времена да се припремимо за овај меч, али бићемо спремни и да се не понављамо, зна се шта је потребно да урадимо да дођемо до бодова – да одиграмо добру одбрану, да играмо агресивно, да контролишемо утакмицу, чиме би дошли до победе и у доброј атмосфери наставили даље, јер нас брзо након тога очекују нови изазови“ рекао је Давидовац пред гостовање у Новом Месту и искористио прилику да позове све навијаче Црвене звезде којих у Словенији има много, да дођу и пруже подршку екипи на недељној утакмици”.

Црвена звезда након ове утакмице у наредном колу Евролиге дочекује, у Београду, екипу Барселоне.

Скочи на траку са алаткама