Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda dobra bez obzira na poraz

Donbas - Crvena zvezda

Hokejaši Crvene zvezde danas su odigrali svoj prvi susret u okviru 2. runde Kontinental Kupa. Protivnik je bila domaća ekipa Donbas iz Ukrajine. I pored dobre igre koju su naši oklopnici pokazali, domaćin je slavio. Znalo se da će do iznenađenja teško da dođe, ali bez obzira na poraz, Zvezdini hokejaši su ostavili sasvim dobar utisak protiv mnogo jačeg protivnika.

Donbas – Crvena zvezda 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

U prvom periodu igre videlo se ko je favorit u ovom meču. Ukrajinska ekipa je napadala skoro celo vreme i opsedala gol Aleksandra Rankovića. Ipak, crveno-beli su igrali dobro i odolevali napadima domaćina svako put kada bi na ledu situacija bila 5 na 5. Međutim već na samom početku prve trećine Andrija Španjević je zaradio isključenje, a na samom isteku njegove kazne Korenčuk dovodi Donbas u vodstvo od 1:0. Szekao se utisak da domaćin, i pored velike incijative, nije mogao da dopre do Zvezdinog gola kada su snage na ledu bile izjednačene. I onda je u 14. minuti novopridošlica u Zvezdine redove, Jevgenij Kasitski, zaradio isključenje i ekipa Donbasa je preko Jakovljeva odmah kaznila crveno-bele za 2:0. Tek pred kraj ove trećine videli smo da je Zvezda preko Daniela Mihala zapretila domaćinu, ali pak nije završio u mreži.

Drugi period Zvezda je odigrala dosta dobro. Istini za volju, Donbas je napadao, ali Zvezde se dobro branila. U periodu od 25. do 29. minuta crveno-beli oklopnici su nekoliko puta zapretili golmanu domaćina, ali se rezultat nije promenio. I onda u 33. minuti Zvezdini igrači prave grešku i iz potpuno bezopasne situacije dopuštaju Materuhinu da smesti pak u našu mrežu za 3:0. Ista situacija se desila samo minut i po nakon trećeg pogotka domaćina. Situacija koju su naši hokejaši trebali rutinski da reše završila se neočekivanim golom za domaćina. Strelac za 4:0 bio je Korenčuk. Do kraja ove trećine Zvezda je imala opet igrača manje (Mladenović), ali je ovaj put uspela da sačuva svoju mrežu.

Poslednja trećina počela je zamenom na golu Crvene zvezde. Trener Jovica Rus je dao priliku Petru Stepanoviću da pokaže šta zna. Domaćini su nastavili da napadaju, ali i Zvezda je pokušavala da uzvrati, Mreže su mirovale sve do 49. minuta kada je Beluhin jednim rezantnim udarcem sa plave linije doneo domaćinima vodstvo od 5:0. Na 6:0 povisio je Zaharov nakon što je uspeo da predribla golmana Zvezde. Poslednji gol na utakmici 7:0, delo je Jakovljeva u 59. minuti susreta.

Iako je rezultat od 7:0 prevelik, ne može se reći da su crveno-beli razočarali. Pokušavali su i u poslednjoj trećini crveno-beli da postignu pogodak. Imali su nekoliko izglednih prilika ali pak jednostavno nije hteo u mrežu. Ova utakmica treba našim oklopnicima da posluži kao jedno veliko iskustvo, mada, da budemo iskreni do kraja, teško će crveno-beli da se nose sa ovakvim protivnicima bez adekvatnih pojačanja i mnogo jačih utakmica od onih u IHL takmičenju (o domaćem da ne pričamo).

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama