Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда добра без обзира на пораз

Донбас - Црвена звезда

Хокејаши Црвене звезде данас су одиграли свој први сусрет у оквиру 2. рунде Континентал Купа. Противник је била домаћа екипа Донбас из Украјине. И поред добре игре коју су наши оклопници показали, домаћин је славио. Знало се да ће до изненађења тешко да дође, али без обзира на пораз, Звездини хокејаши су оставили сасвим добар утисак против много јачег противника.

Донбас – Црвена звезда 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

У првом периоду игре видело се ко је фаворит у овом мечу. Украјинска екипа је нападала скоро цело време и опседала гол Александра Ранковића. Ипак, црвено-бели су играли добро и одолевали нападима домаћина свако пут када би на леду ситуација била 5 на 5. Међутим већ на самом почетку прве трећине Андрија Шпањевић је зарадио искључење, а на самом истеку његове казне Коренчук доводи Донбас у водство од 1:0. Сзекао се утисак да домаћин, и поред велике инцијативе, није могао да допре до Звездиног гола када су снаге на леду биле изједначене. И онда је у 14. минути новопридошлица у Звездине редове, Јевгениј Каситски, зарадио искључење и екипа Донбаса је преко Јаковљева одмах казнила црвено-беле за 2:0. Тек пред крај ове трећине видели смо да је Звезда преко Даниела Михала запретила домаћину, али пак није завршио у мрежи.

Други период Звезда је одиграла доста добро. Истини за вољу, Донбас је нападао, али Звезде се добро бранила. У периоду од 25. до 29. минута црвено-бели оклопници су неколико пута запретили голману домаћина, али се резултат није променио. И онда у 33. минути Звездини играчи праве грешку и из потпуно безопасне ситуације допуштају Матерухину да смести пак у нашу мрежу за 3:0. Иста ситуација се десила само минут и по након трећег поготка домаћина. Ситуација коју су наши хокејаши требали рутински да реше завршила се неочекиваним голом за домаћина. Стрелац за 4:0 био је Коренчук. До краја ове трећине Звезда је имала опет играча мање (Младеновић), али је овај пут успела да сачува своју мрежу.

Последња трећина почела је заменом на голу Црвене звезде. Тренер Јовица Рус је дао прилику Петру Степановићу да покаже шта зна. Домаћини су наставили да нападају, али и Звезда је покушавала да узврати, Мреже су мировале све до 49. минута када је Белухин једним резантним ударцем са плаве линије донео домаћинима водство од 5:0. На 6:0 повисио је Захаров након што је успео да предрибла голмана Звезде. Последњи гол на утакмици 7:0, дело је Јаковљева у 59. минути сусрета.

Иако је резултат од 7:0 превелик, не може се рећи да су црвено-бели разочарали. Покушавали су и у последњој трећини црвено-бели да постигну погодак. Имали су неколико изгледних прилика али пак једноставно није хтео у мрежу. Ова утакмица треба нашим оклопницима да послужи као једно велико искуство, мада, да будемо искрени до краја, тешко ће црвено-бели да се носе са оваквим противницима без адекватних појачања и много јачих утакмица од оних у ИХЛ такмичењу (о домаћем да не причамо).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама