Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Dobra uvertira pred Totenhem

Crveno-beli su se posle reprezentativne pauze vratili obavezama u prvenstvu, gde su dočekali “građevinare” protiv kojih u prethodnih 10 utakmica imaju sve pobede, a Vladan Milojević se odlučio za formaciju sa dva klasična napadača.

Nije se mnogo čekalo na gol Crvene zvezde. Sjajno su kombinovali Pavkov i Tomane u 6. minutu kada je udarac portugalskog napadača uspeo da zaustavi Marković, međutim, sjajno je natrčao srpski reprezentativac i pored defanzivaca Rada uspeo da smesti loptu u mrežu. Pet minuta kasnije viđena je fenomenalna akcija Crvene zvezde. Pasovima u kaznenom prostoru su Vulić, Marin i Pavkov nadmudrili odbranu Rada, ali je udarac strelca prvog pogotka završio pored stative.

Prošao je Marin po levoj strani u 12. minutu i pokušao spoljnim delom stopala da uposli Pavkova, ali najraspoloženiji akter u redovima crveno-belih šalje loptu pored gola Markovića. Prva prilika za goste viđena je u 18. minutu kada je Busnić pokušao da ugrozi Popovićev gol nakon centaršuta Miloševića, ali udarac Radovog ofanzivca završava pored gola.

U prvih pola sata susreta viđena je terenska inicijativa Crvene zvezde i utisak je kao da se konstantno igralo pred golom Rada. Malo je falilo da crveno-beli postignu pogodak u 36. minutu kada je Marin izveo korner, a Pavkov bio najviši u skoku, međutim njegov udarac glavom završio je preko gola koji čuva Marković. Našao se Rodić na nesvakidašnjem mestu za njega. Ubacio se po desnoj strani na pas Marina, nepropisno ga je zaustavio  Marković, a sudija Maksimović je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca u 39. minutu bio je Marko  Marin, čime je udvostručena prednost našeg tima, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugo poluvreme se ušlo bez promena, a prva šansa viđena je u 54. minutu kada je Rodić prošao levoj strani i proigrao Marina, ali je udarac našeg kapitena sa ivice kaznenog prostora blokirao Perendija. Gobeljić se sjajno ubacio po desnoj strani što nije promaklo našem kapitenu koji ga je fenomenalno uposlio. Naš reprezentativac je poslao oštar pas po zemlji, međutim uspeli su defanzivci Rada da u poslednjem trenutku intervenišu ispred Pavkova i spreče ga da se još jednom upiše u strelce.

Igrao se 66. minut kada je sudija Maksimović ponovo pokazao na belu tačku. Popović je zaustavio Bjedova u kaznenom prostoru, a Perendija je bio siguran izvođač najstrože kazne i smanjio rezultat na 2:1. Van La Para je odmah po ulasku u igru imao priliku da se upiše u strelce. Sjajno je prošao po levoj strani, lako se oslobodio svog čuvara, ali je Marković uspeo da pravovremeno izleti i ne dozvoli Zvezdinom Holanđaninu da šutira u dalji ugao.

Treći pogodak za crveno-bele delo je Marka Gobeljića. Poslao mu je Marin fenomenalnu dijagonalu u 76. minutu, naš univerzalac je pokušao da centrira, lopta mu se odbila, a on je iz prve šutirao u dalji ugao i uspeo da prevari Markovića. Nastavili su da prete fudbaleri Crvene zvezde, pokušavali su Garsija i Pankov, ali bez promene rezultata. Izašao je Van La Para pred Markovića u 90. minutu i na elegantan način pokušao da lobuje, ali je lopta završila preko gola čime je i završen susret na stadionu “Rajko Mitić”.

Stadion: “Rajko Mitić“.

Gledalaca: 7112.

Sudija: Đorđe Maksimović.

Strelci: Pavkov u 6, Marin u 39. (iz jedanaesterca) i Gobeljić u 76. minutu za Crvenu zvezdu, a Perendija u 66. minutu (iz jedanaesterca) za Rad.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić, Jovančić (od 85. Ivanić), Vulić, Marin, Garsija (od 88. Simić), Tomane (od 73. Van La Para), Pavkov.

Rezerve: Vasiljević, Degenek, Babić, Petrović, Ivanić, Simić, Van La Para.

Rad: Marković, Nikolić, Perendija, Stjepanović (od 78. M. Trifunović), Petrović, Milošević, Busnić, Živković, V. Trifunović (od 57. Riznić), Bjedov, Ilić (od 71. Kasalica).

Rezerve: Mićanović, Tanović, Roganović, Kasalica, Bašanović, Trifunović, Riznić.

Žuti kartoni: Rodić (Crvena zvezda), Busnić (Rad)

Izvor: FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama