Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Konfuzna Zvezda promašila pobedu, pa pala u produžetku

Makabi - Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su jednu jako konfuznu utakmicu u Tel Avivu koju su izgubili nakon produžetaka.

Naime, od samog početka crveno-beli su bili u zaostatku za Makabijem koji je prvu četvrtinu rešio rezultatom 24:13. Posle toga Crvena zvezda uspeva da dobije naredne dve četvrtine, ali samo sa minimalnom razlikom – 15:17 i 16:17, ali uz jedno jako konfuznu igru u kojoj nikako nisu uspeli da dođu do preokreta, iako su u jednom trenutku stigli na svega -6.

Trener Tomić je pokušao skoro sve, ali je bilo evidentno da u tim trenucima crveno-beli nisu mogli da dođu do napadačkog učinka koji bi im doneo bolji rezultat pred ulazak u poslednju četvrtinu. A onda su igrači Crvene zvezde u poslednjoj četvrtini odigrali toliko dobro da su uspeli da dođu do izjednačenja i da imaju napad za pobedu. I taj poslednji napad je bio odrađen na najbolji mogući način. Lopta je je došla u ruke Bilija Berona koji nije uspeo da pogodi otvoren šut za tri poena. Makabi je poslednjih par sekundi odigrao takođe loše i ušlo se u produžetke.

I kada su gotovo svi navijači očekivali da će Zvezda uspeti da slomi Izraelce, desilo se suprotno. Makabi je zaigrao mnogo bolje i svoje napade pretvarao u koševe, dok su crveno-beli nastavili sa istom igrom koju su pružili u prvoj četvrtini, pa je pobeda pripala domaćinu rezultatom 84:69.

Jedan od razloga loše igre i ovog poraza je katastrofalan učinak i igra tri glavna igrača/pojačanja – Derika i Lorenza Brauna, kao i Džejmsa Gista.

Bio je ovo drugi vezani poraz za četu Milana Tomića, a priliku da se vrate na pobednički put njegovi puleni imaće u Sloveniji gde u okviru trećeg kola ABA lige igraju protiv ekipe Krke.

Makabi – Crvena zvezda 84:69 (24:13, 15:17, 16:17, 12:20, 17:2)

Crvena zvezda: D. Braun, Čović 6, L. Braun, Perperoglu 18, Davidovac 7, Lazić 2, Faje 7, Beron 8, Dobrić 10, Gist 2, Dženkins 6, Odžo 2.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama