Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Конфузна Звезда промашила победу, па пала у продужетку

Макаби - Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су једну јако конфузну утакмицу у Тел Авиву коју су изгубили након продужетака.

Наиме, од самог почетка црвено-бели су били у заостатку за Макабијем који је прву четвртину решио резултатом 24:13. После тога Црвена звезда успева да добије наредне две четвртине, али само са минималном разликом – 15:17 и 16:17, али уз једно јако конфузну игру у којој никако нису успели да дођу до преокрета, иако су у једном тренутку стигли на свега -6.

Тренер Томић је покушао скоро све, али је било евидентно да у тим тренуцима црвено-бели нису могли да дођу до нападачког учинка који би им донео бољи резултат пред улазак у последњу четвртину. А онда су играчи Црвене звезде у последњој четвртини одиграли толико добро да су успели да дођу до изједначења и да имају напад за победу. И тај последњи напад је био одрађен на најбољи могући начин. Лопта је је дошла у руке Билија Берона који није успео да погоди отворен шут за три поена. Макаби је последњих пар секунди одиграо такође лоше и ушло се у продужетке.

И када су готово сви навијачи очекивали да ће Звезда успети да сломи Израелце, десило се супротно. Макаби је заиграо много боље и своје нападе претварао у кошеве, док су црвено-бели наставили са истом игром коју су пружили у првој четвртини, па је победа припала домаћину резултатом 84:69.

Један од разлога лоше игре и овог пораза је катастрофалан учинак и игра три главна играча/појачања – Дерика и Лоренза Брауна, као и Џејмса Гиста.

Био је ово други везани пораз за чету Милана Томића, а прилику да се врате на победнички пут његови пулени имаће у Словенији где у оквиру трећег кола АБА лиге играју против екипе Крке.

Макаби – Црвена звезда 84:69 (24:13, 15:17, 16:17, 12:20, 17:2)

Црвена звезда: Д. Браун, Човић 6, Л. Браун, Перпероглу 18, Давидовац 7, Лазић 2, Фаје 7, Берон 8, Добрић 10, Гист 2, Џенкинс 6, Оџо 2.

Скочи на траку са алаткама