Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje u Tel Avivu

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde sutra, četvrtak od 20:15 časova, igraju svoj treći susret u okviru Evrolige. Ovoga puta gosti su izraelskoj ekipi Makabi.

Nakon početnog poraza od Panatinaikosa, crveno-beli su uspeli da savladaju na domaćem parketu favorizovanu ekipu Fenerbahčea. Ta pobeda će sigurno biti veliki podsticaj Zvezdinim košarkašima da i u Tel Avivu pruže odličnu partiju i pokušaju da dođu do prve gostujuće pobede.

Trener Milan Tomić je pred ovaj meč rekao sledeće:

“Makabi je svake godine u Evroligi, znate koliko je teško igrati u toj hali, 12 hiljada navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove navijače da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta proverenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. Sa druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali mi ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobedimo” i dodao:

“Dva poraza koja su zabeležili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro, to je ponavljam evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u 8, možda i na F4 . Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu kolena, trenirao je u utorak po prvi put, i očekujem da bude sve u redu”.

Ovo je 9. međusobni susret ove dve ekipe, a skor je za sada 4-4 uz jednu pobedu crveno-belih u Tel Avivu, 2017. godine.

Zvezdin plejmejker, Lorenzo Braun, rekao je sledeće:

“Čeka nas teška utakmica, njihova prva kod kuće, i moramo da je odigramo sa puno energije i koncentrisani. Naš skor 1-1 je za sada ok, ali ovo je tek početak, očekuje nas još puno izazova, ima puno utakmica, i ne gledamo unazad samo unapred, idemo jednu po jednu utakmicu. Mi smo novi tim, i dalje učimo, privikavamo se jedni na druge, na zahteve i ideje trenera. Dugaćka je sezona, i kako bude odmicala bićemo sve bolji i bolji”.

Crveno-beli već u subotu igraju svoj susret u okviru ABA lige protiv ekipe Krke.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama