Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује у Тел Авиву

КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде сутра, четвртак од 20:15 часова, играју свој трећи сусрет у оквиру Евролиге. Овога пута гости су израелској екипи Макаби.

Након почетног пораза од Панатинаикоса, црвено-бели су успели да савладају на домаћем паркету фаворизовану екипу Фенербахчеа. Та победа ће сигурно бити велики подстицај Звездиним кошаркашима да и у Тел Авиву пруже одличну партију и покушају да дођу до прве гостујуће победе.

Тренер Милан Томић је пред овај меч рекао следеће:

“Макаби је сваке године у Евролиги, знате колико је тешко играти у тој хали, 12 хиљада навијача, тренер Сферопулос претходних дана је позивао њихове навијаче да направе добру атмосферу. Врло квалитетан тим са доста проверених имена из НБА и из Евролиге, ту је Вилбекин, играчи који могу и да креирају и да дају поене. Са друге стране, имају и своје мане у игри у оба правца, спремамо се за утакмицу у којој су фаворити, али ми не идемо да одиграмо тамо тек да се појавимо, већ да победимо” и додао:

“Два пораза која су забележили на старту као гости су сигурно мотив више, обе утакмице које су одиграли, одиграли су добро, то је понављам евролигашка екипа која има свој циљ да иде најмање у 8, можда и на Ф4 . Имају два пораза имају и велики притисак, али понављам, идемо да их изненадимо, да контролишемо 40 минута утакмицу. Перпероглу је имао мању повреду колена, тренирао је у уторак по први пут, и очекујем да буде све у реду”.

Ово је 9. међусобни сусрет ове две екипе, а скор је за сада 4-4 уз једну победу црвено-белих у Тел Авиву, 2017. године.

Звездин плејмејкер, Лорензо Браун, рекао је следеће:

“Чека нас тешка утакмица, њихова прва код куће, и морамо да је одиграмо са пуно енергије и концентрисани. Наш скор 1-1 је за сада ок, али ово је тек почетак, очекује нас још пуно изазова, има пуно утакмица, и не гледамо уназад само унапред, идемо једну по једну утакмицу. Ми смо нови тим, и даље учимо, привикавамо се једни на друге, на захтеве и идеје тренера. Дугаћка је сезона, и како буде одмицала бићемо све бољи и бољи”.

Црвено-бели већ у суботу играју свој сусрет у оквиру АБА лиге против екипе Крке.

Скочи на траку са алаткама