Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezdini vaterpolisti ubedljivi protiv Mornara

Crvena zvezda - Mornar

Vaterpolisti Crvene zvezde bili su sigurni u današnjem meču protiv splitskog Mornara i slavili ubedljivo rezultatom 14:7 (3:1, 3:1, 3:3, 5:2). Izabranici Igora Milanovića su se pokazali u odličnom svetlu i zasluženo ostvarili ovu ubedljivu pobedu.

Vaterpolisti Crvene zvezde odlično su odigrali prvu četvrtinu ovog susreta. Golovima Radovića i Tankosić Zvezda je vodila sa 2:0. Igrač Mornara Ban uspeva da smanji na 2:1, ali Radović svojim drugim pogotkom donosi vodstvo crveno-belima od 3:1. Mogla je Zvezda do još ubedljivije prednosti u ovom periodu igre, ali nije iskoristila neke izgledne prilike.

Druga četvrtina kreće golom Šulca za vodsto od 4:1, a isti igrač postiže još jedan pogodak za 5:1. Šulc je bio neumoljiv u ovoj četvrtini, pa je svojim trećim pogotkom doneo Zvezdi vodstvo od 6:1, ali ja preko Krekovića Mornar uspeo da smanji na 6:2.

Treća četvrtina počinje golom gostiju. Ban je postigao svoj drugi pogodak za 6:3. Ipak, veoma brzo crveno-beli se vraćaju na četri gola prednosti. Za 7:3 pogodio je Gusarov. Nije se dugo čekalo na osmi pogodak koji je postigao Vasin za maksimalnih +5 (8:3). Najistaknutiji pojedinac u ekipi gostiju, Ban, postiže svoj treći pogodak i smanjuje Zvezdino vodstvo na 8:4. Bušelić uspeva da postigne još jedan gol za Mornar, pa je Zvezdino vodstvo smanjeno na 8:5, međutim Tankosić vraća prednost na +4 (9:5).

Poslednji period počinje novim golom Tankosića za 10:5, a Radović svojim trećim golom donosi +6 za crveno-bele (11:5). Jerković iz peterca smanjuje na 11:6, ali Radović odličnim udarcem vraća +6 na konto crveno-belih (12:6). Novo najveće vodstvo za Crvenu zvezdu (13:6) donosi Martinović, ali Jerković svojim drugim golom smanjuje na 13:7, ali Gusarov vraća prednost na +7 (14:7) što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama