Košarka Košarka/Vesti Košarka/Evroliga

Tomić: Ovo je timska pobeda, moramo da zadržimo ovaj ritam

Izvor: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts ostvario je prvu pobedu u ovosezonskom izdanju Evrolige. Crveno-beli su savladali Fenerbahče pre svega zahvaljujući tome što su funkcionisali kao tim i igrali granitnu odbranu, a to je apostrofirao i trener crveno-belih Milan Tomić:

’’Bila je ovo utakmica gde su moji igrači radili tačno ono što smo pričali u svlačionici. U odbrani pre svega, dali su sve od sebe i moraju da zadrže ovaj nivo u odbrani i u narednim utakmicama. Odbrana protiv igrača kakvi su De Kolo, Slukas, Vesterman, Mahmutoglu, Datome, Dikson… Moramo da nastavimo u ovom ritmu, ovo je samo jedna pobeda, ništa veliko nismo uradili. Ovo je Evroliga, a odigrali smo samo jednu utakmicu’’, rekao je Tomć, a potom dodao:

’’Možda je bilo dva ili tri propusta, ali igrač nije kompjuter. Radili su tačno ono što je trebalo, a rezultat toga je 56 poena. Moraćemo bolje u napadu, trebaće nam i napad. Čestitam igračima na pobedi’’, istakao je strateg crveno-belih i zatim dodao:

’’Ovo je ponovo novi tim, sa pet novih igrača. Mi moramo da gradimo našu igru, našu hemiju i da budemo spremni kada bude najteže i kada treba da napravimo korak u napred’’, istakao je Tomić.

Trener crveno-belih nije krio zadovoljstvo zbog dobre odbrane..

’’Tražim od igrača da odbrana mora da bude na određenom nivou i na 100 odsto u svakoj utakmici i to moramo da imamo u džepu. U napadu, košarka je takva da nekada i imate problema, kao što smo i imali večeras, ali odbrana će ti dati kontranapad i samopouzdanje. Stvarno sam zadovoljan, ali moramo što pre ovo da zaboravimo i spremimo se za Budućnost’’, rekao je Tomić koji je potom prokomentarisao podelu minutaže:

’’Svi su dali svoj doprinos, napadački Beron i Dženkins nisu imali najbolji dan, ali su igrali dobru odbranu. Rotacija je bila sa 12 igrača, a to se zove tim. Igraš pet minuta ili 25, imaš vremena da daš dosta stvari i doprineseš pobedi. Koliko god igrali, moraju da znaju da je naš cilj da Crvena zvezda dobija utakmice’’, a na kraju Tomić nije zaboravio ni šestog igrača:
’’Zahvalio bih se i navijačima na podršci i punoj dvorani’’, zaključio je Tomić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama